ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κέικ πραλίνας

Ένα πεντανόστιμο γλυκό!
20.11.2021
3
'
See the video
Κέικ πραλίνας

Αν ψάχνεις συνταγή για το καλύτερο κέικ με πραλίνα είσαι στο σωστό άρθρο, καθώς σου έχουμε βρει συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι βανίλιας

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 220 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα πραλίνα

  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γραμ. κακάο
  • 400 γραμ. πραλίνα
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150-200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με μερέντα. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα για κέικ. Το μείγμα για κέικ πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά. Προσοχή! Για να ψηθεί ωραία δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο. Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα του κέικ είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ. Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα του κέικ με μερέντα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Χτυπάμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα από 150 με 200 γραμ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε). Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Δες και αυτό: Φτιάξε μπουγάτσα σοκολάτας

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!