ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κέικ μανταρίνι με παπαρουνόσπορο

Ένα πεντανόστιμο γλυκό!
27.11.2021
3
'
See the video
Κέικ μανταρίνι με παπαρουνόσπορο

Αφράτο, μυρωδάτο και ζουμερό κέικ με μανταρίνι, με το άρωμα των μανταρινιών να "πλημμυρίζει" το σπίτι!

Υλικά Συνταγής

  • 50 γραμ. παπαρουνόσπορος (στα καταστήματα μπαχαρικών)
  • 100 ml γάλα χλιαρό
  • 200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 350 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 2 μεγάλα μανταρίνια (ξύσμα)
  • 100 ml χυμός φρέσκο μανταρίνι

Για το σιρόπι

  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 160 ml χυμός μανταρίνι
  • 80 ml νερό
  • φλούδα μανταρίνι

Εκτέλεση

Για το μείγμα

Ξεκινάμε ρίχνοντας μέσα στο χλιαρό γάλα τον παπαρουνόσπορο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και να βγάλει το άρωμά του. Στύβουμε τα μανταρίνια. Σε ένα μίξερ με κάδο χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μείγμα. Ρίχνουμε το ξύσμα, χαμηλώνουμε το μίξερ με κάδο και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το χυμό. Αν τα μανταρίνια είναι χωρίς κουκούτσι, μπορείτε πρώτα να τα αλέσετε και να τα βάλετε ολόκληρα, πολτό και ξύσμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 23 ή 25 εκατ. για το κέικ με μανταρίνι. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαίρι. Αφήνουμε 10′ το κέικ στη φόρμα. Το βγάζουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει. Αφού κρυώσει το κέικ, το ξαναβάζουμε στη φόρμα και το τρυπάμε ολόγυρα με ένα σουβλί. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το κέικ. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Για το σιρόπι

Όσο ψήνεται το κέικ, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε για 5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Δες και αυτό: Φτιάξε σαλάτα με τραγανό μπέικον γαλοπούλας

Αγαπημένο