ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε καρυδάτα με σοκολάτα

Ένα πεντανόστιμο γλυκό!
23.10.2021
3
'
See the video
Καρυδάτα με σοκολάτα

Γλυκά με καρύδια και σοκολάτα ή καρυδάτα γεμιστά. Μια εύκολη συνταγή για κέρασμα με φανταστική γεύση για όλες τις περιστάσεις! 

Υλικά Συνταγής

  • 4 ολόφρεσκα ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3/4 φλ. νιφάδες κουβερτούρας
  • μαρμελάδα πορτοκάλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τα καρυδάτα με σοκολάτα, γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκάλι, πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές (σε μεσαία ταχύτητα για 5΄). Τότε προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα πάντα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη και σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη σοκολάτα, το κακάο, τα καρύδια, την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά καλά. Παίρνουμε 3 κ.σ. μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις τη διπλώνουμε στα στερεά υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με κορνέ κόβουμε το μείγμα ή μ’ ένα κουτάλι βάζουμε αραιά κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Ψήνουμε τα καρυδάτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄-20΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κολλάμε δύο δύο βάζοντας μαρμελάδα πορτοκάλι στη μέση.

Δες και αυτό: Φτιάξε brioche γεμιστά με σοκολάτα

Αγαπημένο