ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε γύρο ντονέρ

Ένα πεντανόστιμο πιάτο!
17.10.2021
3
'
See the video
Γύρος ντονέρ

Σπιτικό ντονέρ κεμπάπ σε ένα οικογενειακό τραπέζι... ένα είναι σίγουρο, δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! Το καλύτερο; Είναι πιο εύκολο από ότι περίμενες! 

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρ.)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες ντομάτας
  • φέτες κρεμμυδιού
  • πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες στα 4

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ, στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά για το σπιτικό ντονέρ κεμπάπ, μέχρι ο γύρος ντονέρ κεμπάπ να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια. Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ. Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο. Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου το ντονέρ για περίπου 30 λεπτά. Φροντίζουμε να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου, αν αρπάξει γρήγορα από πάνω. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο). Σε μία πιατέλα, βάζουμε τις ψημένες πίτες. Αν θέλετε να φτιάξετε με τα χεράκια σας πίτες για σουβλάκι, δείτε τη συνταγή μου εδώ. Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σως γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.

Για τη σως γιαούρτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σως.

Δες και αυτό: Φτιάξε brioche γεμιστά με σοκολάτα

Αγαπημένο