ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε αλμυρό κέικ μπρόκολο

Θα το αγαπήσεις!
09.10.2021
3
'
See the video
Αλμυρό κέικ μπρόκολο

Μιλάμε για μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς μεγάλους, ακόμα και αυτούς που δεν τρώνε εύκολα το μπρόκολο! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την δοκιμάσεις!

Υλικά Συνταγής

  • 1 ¼ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλ. αλεύρι σκληρό
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 ½ φλ. κεφαλογραβιέρα (κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια)
  • 300 γραμ. μπρόκολο (μόνο φούντες-πολύ ψιλοκομμένο)
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ¼ φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι 0% (όχι στραγγιστό)
  • 3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (ή μπόλικο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο)
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ ή στρογγυλή φόρμα με τρύπα 23 εκ. Για να φτιάξουμε αυτό το αλμυρό κέικ με μπρόκολο, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος. Ζεματάμε το μπρόκολο για 3΄σε βραστό νερό και το στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο μπρόκολο. Αφού στεγνώσουμε καλά το μπρόκολο, το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη πάπρικα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί και το μπρόκολο κι ανακατεύουμε καλά να ντυθούν τα υλικά με αλεύρι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το ξινόγαλο. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα ώστε να ενωθεί καλά ο χυλός. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά τα υλικά να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι λίγο περίεργη και κολλώδης. Αδειάζουμε τη ζύμη μας στη φόρμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σουσάμι.

Για το ψήσιμο του κέικ

Ψήνουμε για 45΄ περίπου μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνετε 15΄στη φόρμα ώστε να σταθεροποιηθεί και έπειτα ξεφορμάρετε σε σχάρα για να μη νοτίσει.

Δες και αυτό: Buddha Bowl - 3 συνταγές με πρωτεΐνη

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!