ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε αλμυρό Ελληνικό τσιζκέικ

Θα το λατρέψεις!
12.10.2021
3
'
See the video
Αλμυρό Ελληνικό τσιζκέικ

Αλμυρό cheesecake χωρίς ψήσιμο, σερβιρισμένο σε ποτήρια, ή αλλιώς το ιδανικό ορεκτικό για τραπέζι. Εύκολο γρήγορο και πεντανόστιμο! Ακόμα το σκέφτεσαι;

Υλικά Συνταγής

  • 200 γραμ παξιμάδι από χαρούπι
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1πρεζα αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ.σ. ροδέλες ελιάς
  • 150 γραμ ντοματίνια μακρόστενα
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • λίγη κάπαρη προαιρετικά

Για την κρέμα τυριού

  • 350 γραμ φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γραμ γιαούρτι
  • 50 γραμ. τρίμματα φέτας
  • λίγο αλάτι
  • λίγα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση του αλμυρού τσιζκέικ

Για τη βάση του αλμυρού τσιζκέικ σπάμε τα παξιμάδια με διακοπτόμενη λειτουργία στο μπλέντερ για το αλμυρό τσιζκέικ. Εναλλακτικά τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να θρυμματιστούν. Βάζουμε τα παξιμάδια σε ένα μπολ ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, με το βαλσαμικό ξύδι, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Για την κρέμα τυριού 

Βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα σε ένα μπολ. Με μια μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε τα δυο υλικά να γίνουν αφράτη κρέμα. Τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας κι ανακατεύουμε την κρέμα για το αλμυρό cheesecake.

Για το σερβίρισμα

Σε ψηλά ποτήρια κάνουμε 1 στρώση σαν βάση με τα θρυμματισμένα παξιμάδια χαρουπιού. Κάνουμε μια στρώση με αφράτη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και λίγη ελιά. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις υλικών. Τέλος γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμένα ντοματίνια, τις ροδέλες ελιάς και την κάπαρη.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού. Μπορείτε να αφήσετε το αλμυρό cheesecake στο ψυγείο να γίνει δροσερό ή να το σερβίρετε αμέσως για πιο τραγανό αποτέλεσμα και πιο αφράτη κρέμα τυριού. Στο αλμυρό τσιζκέικ με ντοματίνια και ντάκο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με κρέμα γάλακτος 36% χτυπημένη.

Δες και αυτό: Φτιάξε τραβηχτές Μάνης

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!