ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε αλμυρά soft cookies λαχανικών

Πρέπει να τα φτιάξεις με την πρώτη ευκαιρία!
04.10.2021
3
'
See the video
Αλμυρά soft cookies λαχανικών

Ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες, ειδικό για εσένα που κάνεις διατροφή και σου αρέσει το τσιμπολόγημα. Tα αλμυρά μαλακά μπισκότα έχουν λίγες θερμίδες και είναι νόστιμα και χορταστικά.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. κουνουπίδι
  • 200 γραμ. μπρόκολο
  • 2 πρέζες αποξηραμένο σκόρδο
  • 160 γραμ. τριμμένο τυρί havarti
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γεμάτες σχοινόπρασο
  • 1 κ.γ
  • πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα αλέθουμε λίγο στο μπλέντερ να γίνει σαν ρύζι. Βάζουμε σε μπολ τα αλεσμένα, ψιλοκομμένα λαχανικά και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4’ στο δυνατό. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το μείγμα σε καθαρή πετσέτα και την στρίβουμε. Πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Βάζουμε τα λαχανικά σε μπολ για τα αλμυρά soft cookies. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα αυγά, το σχοινόπρασο, λίγο αλάτι και το κορν φλάουρ. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να γίνουν ζύμη που πλάθεται. Αν χρειάζεται λίγο έξτρα κορν φλάουρ, πασπαλίζετε λίγο ώστε να ενωθεί σε ζύμη το μείγμα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα. Πλάθουμε 8 μεγάλα μπισκότα. Τα ακουμπάμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί τα μπισκότα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C στο αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20’ να ροδίσουν οι άκρες τους. Αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 10’. Μετά τα σερβίρουμε ζεστά και λαχταριστά ή τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί ώστε να παραμείνουν μαλακά και να μην ξεραθούν. Τα ψημένα μαλακά αλμυρά μπισκότα με τυρί διατηρούνται στην κατάψυξη, καλά σκεπασμένα για 3 μήνες.

Δες και αυτό: Φτιάξε ριζότο με γαρίδες και σπαράγγια

Αγαπημένο