ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 3 καλύτερες συνταγές του Jamie Oliver για να φτιάξεις το Σαββατόβραδο

Είναι σούπερ εύκολες!
30.01.2021
3
'
συνταγές Τζέιμι Όλιβερ

Ο Τζέιμι Όλιβερ, Βρετανός σεφ, γνωστός για την αγγλική μαγειρική του σε βραβευμένα εστιατόρια και την μακροχρόνια καριέρα στην τηλεόραση. Το 2005 ξεκίνησε  την καμπάνια “Feed me better” με στόχο να κινητοποιήσει τα παιδιά στη Βρετανία να τρέφονται πιο υγιεινά. Η Βρετανική κυβέρνηση στήριξε αυτήν του την προσπάθεια και από τότε έχει θριαμβεύσει στο χώρο της υγιεινής διατροφής , κάνοντας τηλεοπτικές εκπομπές αφιερωμένες σε αυτό.

Ανακαλύψαμε για σένα τρεις από αυτές τις υγιεινές και γευστικές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις ένα  Σαββατόβραδο στο σπίτι σου! Είναι εύκολες και γρήγορες για να τις απολαύσεις.

Pancakes με σπανάκι   ~25’

Μια συνταγή χρωματιστή, υγιεινή και κυρίως δημιουργική. Ιδανική για ενα ελαφρύ βραδινό. Εάν περισσέψει ( δύσκολο δηλαδή ) κράτα το υπόλοιπο για το Κυριακάτικο brunch σου. Παίξε με τα toppings σου όσο πιο πολύ μπορείς!

Θα χρειαστείς:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 350γρ ανάμεικτα ντοματάκια
  • 100γρ baby σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (15γρ)
  • 1 lime
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κούπα από αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • 300γρ cottage cheese
  • Καυτερή σάλτσα τσίλι

Εκτέλεση

Κόβουμε στη μέση , ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο και τεμαχίζουμε τις ντομάτες. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ σαλάτας με το ένα τέταρτο από το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε  και προσθέτουμε  τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα κόλιανδρου.Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λάιμ και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τέλος  ρίχνουμε μέχρι να το τελειοποιήσουμε  θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Σπάμε το αυγό σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το υπόλοιπο σπανάκι και λίγο αλάτι- πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα του μείγματός μας και το γυρνάμε να φτάσει μέχρι τις άκρες. Ψήνουμε για δύο λεπτάκια περίπου μέχρι να χρυσαφίσει και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε κάνοντας το ίδιο και την άλλη πλευρά.

Διακοσμούμε κάθε pancake με λίγο cottage cheese, την σαλάτα από αβοκάντο και λίγες σταγόνες τσίλι σως. Για πιο ινσταγκραμικά αποτελέσματα πρόσθεσε από πάνω τηγανητό αυγό και λίγες φέτες lime!

Κοτόπουλο με σουσάμι ~ 18’

Πρόσθεσε λίγα τραγανά στοιχεία σε ένα απλό πιάτο κοτόπουλου,  όπως κινέζικο λάχανο, γλυκομπίζελα και αμέσως θα αποκτήσεις μια ανανεωμένη και καθόλου βαρετή εκδοχή του. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι γεμάτη βιταμίνη C και Ε που θα θωρακίσει  τον οργανισμό σου.

Θα χρειαστείς:

  • 100 γραμμάρια νούντλς  ρυζιού
  • 2 x 120 γρ  στήθος κοτόπουλου
  • Φυστικέλαιο
  • 4 κρεμμυδάκια
  • ½ ένα κινέζικο λάχανο, (150γρ)
  • 200 γρ. γλυκομπίζελο
  • ½ – 1 φρέσκο κόκκινο τσίλι
  • 2 lime
  • 1 κ.σ σόγια χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
  • 1 κ.σ φυστικοβούτυρο
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 2 μικρά κομματάκια  τζίντζερ
  • 2 κ.γ σουσάμι

 Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει

Σε ένα μπόλ μαλακώνουμε τα νούντλς με βραστό νερό

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου και στη συνέχεια τα πατάμε για να γίνουν πιο λεπτά. Ρίχνουμε 1 κ.γ φυστικέλαιο , αλάτι – πιπέρι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα μαζί στο τηγάνι για να ψηθούν για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά του χρόνου.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια, το κινέζικο λάχανο, τα γλυκομπίζελα και το τσίλι.

Ρίχνουμε το χυμό από ένα λάιμ και τη σόγια. Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, το γιαούρτι , τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, ξεφλουζίζουμε και κόβουμε το τζίντζερ , ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα ξυλό κοπής. Το κόβουμε σε φέτες και το πασπαλίζουμε με σουσάμι – όσο είναι ακόμα ζεστό.

Στεγνώνουμε τα νούντλς και τα βάζουμε στο μπολ  μαζί με τα  υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!

Μοσχάρι με pak choi , μανιτάρια και ζυμαρικά ~30’

Αν είσαι λάτρης των αρωματικών και πικάντικων γεύσεων, τότε αυτό το υπέροχο βόειο κρέας με pak choi ή αλλιώς κινέζικο λάχανο και τα ζυμαρικά, είναι για σένα!

Θα χρειαστείς:

  • 75γρ ζυμαρικά
  • 115γρ  κόντρα φιλέτο υψηλής ποιότητας
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κύμινο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και λεπτόκοκκο
  • 1 φρέσκο κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή χούφτα μανιτάρια shiitake και στρειδιών, καθαρισμένα και σχισμένα
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 pak choi, τεμαχισμένο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ταυτόχρονα πασπαλίζουμε  στο κρέας με  ελαιόλαδο , το κύμινο, αλάτι – πιπέρι.

Σε ένα καυτό τηγάνι θωρακίζουμε όλες τις πλευρές του κρέατος καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια , το τζίντζερ και το τσίλι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια το ζωμό και το pak choi.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και διορθώνουμε το αλάτι αν χρειάζεται. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά και το λάχανο σε ένα βαθύ μπολ. Τέλος ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου.

Αν λοιπόν και εσύ ψάχνεις κάτι γρήγορο και υγιεινό τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτές τις συνταγές!

Αγαπημένο