Νηστίσιμο ραβανί
Συνταγή για εύκολο και νηστίσιμο ραβανί
19.04.2022
1
'Ετοιμάστε το νηστίσιμο ραβανί του Σταύρου Βαρθαλίτη και εντυπωσιάστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, την Μεγάλη Εβδομάδα. Ένα εύκολο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά για το νηστίσιμο ραβανί
- 300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
- 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 300 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 12 λευκά αμύγδαλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
- 1 κ.σ. αλεύρι για το ταψί.
- Υλικά για το σιρόπι
- 800 γρ. ζάχαρη
- 800 γρ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- ½ πορτοκάλι τις φλούδες.
Υλικά για το σερβίρισμα: Παγωτό καϊμάκι (προαιρετικά)
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για νηστίσιμο ραβανί στο παραπάνω βίντεο.
Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Εύκολο και γρήγορο φακόρυζο