Μουσακάς με κιμά από γαλοπούλα και ψητή κολοκύθα
Ο πιο νόστιμος μουσακάς!
12.11.2022
1
'Ο chef Ζαν Λουί Καψαλάς μάς φτιάχνει μουσακά με κιμά από γαλοπούλα & ψητή κολοκύθα.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
- 1 κιλό γαλοπούλα (κιμάς) ή ψιλοκομμένο κρέας
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. μαϊντανο ή κόλιανδρο φρέσκο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 50 γρ. τριμμένο τυρί μαλακό
- 1 ξύλο κανέλα
- Λίγο αστεροειδή γλυκάνισο ή θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ:
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμα: Τάρτα μήλου με τραγανό crumble αμυγδάλου