ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Master Chef: Λίγες ώρες πριν τον τελικό διαλέξαμε 3 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις

Δες τις 2 απο τις πιο νόστιμες και ελαφριές συνταγές και το 1 ρόφημα που μάθαμε στο φετινό Master Chef
09.06.2021
2
'
φιναλιστ

Ο φετινός 5ος διαγωνισμός του Master Chef, σε λίγες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και οι δύο φιναλίστ, η Μαργαρίτα και ο Διονύσης, είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κερδίσουν το τίτλο του επόμενου Έλληνα Master Chef! 

Ο φετινός κύκλος του μαγειρικού ριάλιτι, είχε τα πάντα! Έντονες προσωπικότητες, συγκίνηση, ίντριγκα, τσακωμούς, εξομολογήσεις, κλίκες και φυσικά πολλή μαγειρική όπως κάθε άλλη φορά! Ανάμεσα σε όλες τις συνταγές που είδαμε, ξεχωρίσαμε 2 απ’ τις πιο νόστιμες, υγιεινές και εναλλακτικές και 1 ρόφημα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Μάθε και αυτό: Τα 10+1 γλυκά κάτω από 100 θερμίδες για εσένα που είσαι σε αυστηρή δίαιτα

Θράψαλο Σχάρας με Φακές Σαλάτα & Λωτό

Εικόνα
φακες σαλατα
istock

 

Για τις φακές σαλάτα

Υλικά

  •  150 γρ. φακές βρασμένες
  •  10 γρ. κρεμμύδι ξερό  
  •  μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  άνηθο ψιλοκομμένο
  •  6 τοματίνια κομμένα στη μέση
  •  ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  •  ένας λωτός σε χοντρό καρέ
  •  5 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  Αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

  •  Βράζουμε τις φακές και σουρώνουμε.
  •  Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Για το Θράψαλο

Υλικά

  • 1 θράψαλο μεγάλο
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  •  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη φρέσκια
  •  μαϊντανό

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε το θράψαλο και το πλένουμε πολύ καλά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράσσουμε το θράψαλο σε φέτες 5 εκατοστών και το πλοκάμι στη μέση ακριβώς. Του προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει στο τηγανάκι. Δεν γυρνάμε τα θράψαλα συνέχεια, αλλά τα αφήνουμε να ψηθούν πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας το χυμό ενός λεμονιού, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα θράψαλα ψηθούν, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα για τα την απορροφήσουν όσο είναι ζεστά και να μην στεγνώσουν. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε πάνω στη σαλάτα από φακές.

Spaghetti al pomodoro basilica

Εικόνα
spaghetti
istock 

 

Υλικά

Ένα πακέτο Barilla No7

Για τη σάλτσα

Υλικά

  • 550 γραμμάρια ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • Μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • Ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 70 γραμμάρια ελαιόλαδο

Για το αρωματικό λάδι

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 3 κλωνάρια βασιλικό με τα φύλλα
  • 3 σκόρδα με τη φλούδα χοντροσπασμένα
  • 3 χοντροκομμένα ενσαλότ

Εκτέλεση για το αρωματικό λάδι

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για δέκα λεπτά όλα τα υλικά για το αρωματικό λάδι. Σουρώνουμε και κρατάμε το λάδι.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Ψήνουμε τα ντοματίνια στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 15-20 λεπτά, με αντίσταση (πάνω κάτω) και αέρα μέχρι να καραμελώσουν. Κρατάμε μερικά ντοματίνια για το ντεκόρ μας στη συνέχεια. Μόλις ψηθούν τα ενσωματώνουμε με το αρωματικό λάδι με τη βοήθεια ενός μπίμερ μέχρι να γίνει κρέμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που μας δίνει η συσκευασία μείον ένα λεπτό. Αφαιρούμε τα ζυμαρικά μέσα από το βραστό νερό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε λίγο νερό από τον βρασμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο και χρησιμοποιούμε για ντεκόρ μερικά γλασαρισμένα ντοματίνια και τηγανιτή βασιλικό. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χυμός – Γρανίτα

Εικόνα
granita
istock

 

Υλικά

  • 180 gr χυμός αγγούρι
  • 35 gr χυμός σαμπούκο
  • 15 gr ξύδι ύσσωπος
  • 0,3 gr Vitamin C
  • 170 gr Χυμός μήλο
  •  0,5 γρ Xantana
  • Υγρό άζωτο

Εκτέλεση

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί, τα τοποθετούμε στο vacuum τρεις φορές για να φύγουνε όλες οι φυσαλίδες και να καθαρίσει ο χυμός και κρατάμε πολύ λίγο για να σερβίρουμε στο πιάτο. Βάζουμε σε μία μπασίνα το υγρό άζωτο και προσθέτουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς για να κάνουμε τη γρανίτα.

Διάβασε επίσης: Τα σύκα και τα κεράσια παχαίνουν; Δες πόσες θερμίδες έχουν

Αγαπημένο