ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μαρινάδα για αρνί στη σούβλα για υπέροχη γεύση και τραγανή πέτσα

Μια συνταγή που δεν θα τιμήσεις μόνο την Κυριακή του Πάσχα αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο!
23.04.2022
1
'
Μαρινάδα για αρνί στη σούβλα για υπέροχη γεύση και τραγανή πέτσα lamb_cooked

Η ελληνική κουζίνα μπορεί να μη λατρεύει τόσο τα μπαχαρικά αλλά η αγάπη που έχει για τα μυρωδικά δεν κρύβεται. Οι μαρινάδες λοιπόν δεν λείπουν ποτέ όταν μιλάμε με βάση τα κρέατα όπως το αρνί ή το χοιρινό. Η μαρινάδα αποτελείται από κρασί και  μυρωδικά και ταιριάζει απόλυτα με κάθε είδος κρέατος!

Τα φρέσκα μυρωδικά και όχι αποξηραμένα θα δώσουν το ιδανικό αποτέλεσμα και θα είναι μακράν πολύ καλύτερο. Αν θες κα εσύ να απογειώσεις τη γεύση των Πασχαλινών κρεάτων που έχεις στο τραπέζι σου, τότε είσαι στο σωστό άρθρο.

Εικόνα
lamb

 

Μάθε πως θα φτιάξεις την τέλεια μαρινάδα και θα εεντυπωσιάσεις!

Υλικά:

  • χυμό από 1½λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη ρίγανη με το θυμάρι, τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο και το κρασί μέχρι να πάρουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  2. Ακουμπάμε το χοιρινό σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με το μίγμα.
  3. Το σκεπάζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον γυρίζοντάς το που και που.

Ποιο είναι όμως το κατάλληλο συνοδευτικό μαζί με το κρέας που έχεις μαρινάρει; Η τηγανητές πατάτες φυσικά που είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων.

Πως θα πετύχεις όμως τις τέλειες τραγανές και νόστιμες πατάτες;

Σου έχουμε το κλειδί της επιτυχίας, τη συνταγή για να τις φτιάξεις και εσύ.

  • Κόψε τις πατάτες στο ίδιο μέγεθος
  • Αφαιρέσε το άμυλό τους πριν το τηγάνισμα, το άμυλο στις πατάτες, είναι αυτό που δεν τους επιτρέπει να γίνουν όσο τραγανές τους αξίζει
  • Στεγνώσε τες πριν το τηγάνισμα
  • Αφήσε τες ήσυχες όσο τηγανίζονται , μην τις ανακατεύεις συνεχώς μια φορά είναι αρκετή
  • Χρησιμοποιήσε το σωστό σκεύος για το τηγάνισμα. Σίγουρα για το τηγάνισμα της πατάτας, το σωστό σκεύος, δεν είναι το τηγάνι, αλλά μια βαθιά κατσαρόλα που θα θερμάνει σωστά το λάδι και θα έχουν χώρο οι πατάτες να τηγανιστούν με όλη τους την άνεση.
  • Τηγανίσε τες στο σωστό λάδι το οποίο είναι το αγνό ελαιόλαδο φυσικά.
  • Διπλό τηγάνισμα για διπλή απόλαυση. 
  • Αφού τις τηγανίσεις για 5-7 λεπτά τις πατάτες σε μέτρια φωτιά τις βγάζεις από την κατσαρόλα σε ένα σουρωτήρι.
  • Σε αυτή την πρώτη φάση τηγανίσματος, το λάδι δεν πρέπει να καίει πολύ για να ψηθούν σωστά και στο εσωτερικό τους χωρίς να πάρουν σκούρο χρώμα εξωτερικά.
Εικόνα
fries
Αγαπημένο