Λαχταριστό στήθος κοτόπουλου με γιουβέτσι
Ένα λαχταριστό πιάτο!
07.02.2022
3
'Ετοιμάζουμε λαχταριστό στήθος κοτόπουλου με γιουβέτσι!
Συστατικά για το στήθος κοτόπουλου με γιουβέτσι
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου με πέτσα
- 500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια τομάτες τριμμένες
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 50 ml κόκκινο κρασί
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 κουταλάκια κουρκουμά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 200 γραμμάρια φέτα για σερβίρισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στήθος κοτόπουλου με γιουβέτσι - Παρασκευή
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες.
- Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
- Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, τοποθετώντας τα πρώτα με την πέτσα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο πάρουν καλό χρώμα τα αποσύρετε από την σοτέζα και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαραθεί καλά και πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε τον κουρκουμά μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε την τριμμένη τομάτα και το αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά.
- Απλώνετε το κριθαράκι στο ταψί με το κοτόπουλο, προσθέτετε από πάνω την σάλτσα και τέλος τον ζωμό, ανακατεύοντας ελαφρώς.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα το κριθαράκι με το κοτόπουλο και από πάνω λίγη θρυμματισμένη φέτα.
Δείτε και αυτό: Φτιάξτε χοιρινό λεμονάτο με γιαούρτι και πράσο