Κορμός Χριστουγέννων
Το τέλειο γλυκό για τις γιορτές!
17.12.2022
1
'Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε:
- 150γρ. ασπράδι (από 5 αβγά περίπου) κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου
- 150γρ. κρυστάλλινη ζάχαρη
- 150γρ. άχνη ζάχαρη
- 15γρ. κορν φλάουερ
- 1 πρέζα θαλλασινό αλάτι
- Για τη μους μασκαρπόνε:
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 50γρ. άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας υγρής βανίλια ή μία βανίλια ή μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης
Για την κρέμα κάστανο:
- 500γρ. κάστανα βρασμένα
- 130γρ. ζάχαρη
- 130ml. νερό
- Μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης ή μία βανίλια ή 1 κτγ υγρή βανίλια
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Για το γλάσσο σοκολάτας:
- 200γρ. κουβερτούρα
- 100ml νερό
- Μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμα: Λαχταριστές μπάρες λεμόνι