Κις Λορέν με μπέικον και τυριά
Θα σας τρέχουν τα σάλια!
16.10.2022
1
'Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς ετοιμάζει πεντανόστιμη κις λορέν με μπέικον και τυριά!
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 230 γρ. βούτυρο, κρύο κομμένο σε κυβάκια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό
- 40 γρ. νερό
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. μπέικον
- 200 ρ. γραβιέρα τριμμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 20 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμα: Κριθαρότο με γαρίδες