ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καλομοίρα: Μπήκε στην κουζίνα- Το απόλυτο ελληνικό πιάτο που μαγείρεψε!

Μπορεί να ζει πλέον στην Αμερική, αλλά μαγειρεύει πάντα ελληνικά!
01.02.2022
2
'
Photo_Instagram

Η Καλομοίρα Σαράντη, εκτός από πασίγνωστη τραγουδίστρια, είναι και σύζυγος και μανούλα. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αμερική μαζί με το σύζυγό της Γιώργο Μπούσαλη αλλά και τα 3 τους παιδιά, τα δίδυμα Νίκο και Δημήτρη αλλά και την κόρη τους Αναστασία.

Πολύ συχνά επιλέγει να μοιράζεται με τους 449.000 ακολούθους της στο Instagram στιγμές από την καθημερινότητά της στο το σπίτι της και όχι μόνο. Αυτή τη φορά επέλεξε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους τις μαγειρικές της ικανότητες.

Διαβάστε επίσης: Καλομοίρα: Ο γάμος με τον Γιώργο Μπούσαλη, το επάγγελμα του και η κρίση στην σχέση τους

Η Καλομοίρα, παρότι λοιπόν μένει μόνιμα στην Αμερική, συνεχίζει να τιμά τις ελληνικές μαγειρικές παραδόσεις φτιάχνοντας ένα από τα πιο λαχταριστά ελληνικά φαγητά, την περίφημη σπανακόπιτα. Με δύο stories που ανέβασε μας έδειξε το ταψί με την σπανακόπιτα πριν τη ρίξει στο φούρνο αλλά και μετά, όταν την έβγαλε φρεσκοψημένη, λαχταριστή και έτοιμη για φάγωμα.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε:

Εικόνα
instagram
Εικόνα
Instagram

 

Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται ιδιαίτερα λαχταριστή! Θα θέλατε να την δοκιμάσετε κι εσείς;

Σας βρήκαμε εδώ την συνταγή!

Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας εύκολη με γέμιση σπανάκι, πολλά μυρωδικά και φέτα. Ψήστε την σπανακόπιτα σωστά να ροδίσει το φύλλο κρουστας πάνω και κάτω για να παραμείνει τραγανό. Η πίτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει ολόκληρη από το ταψί μετά το ψήσιμο της.

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1½ κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (ή ανάμεικτο με μαϊντανό)
  • 300 γραμ. φέτα σκληρή (σε τρίμματα)
  • 1½ φλ. γάλα φρέσκο
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για τη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας,
  2. συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε. Στη συνέχεια, για τη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας και φέτα,
  3. Βάζουμε πρώτα τα πράσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει, και τα αχνίζουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.
  4. Προσθέτουμε 1/3 φλ. ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄-3΄.
  5. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για 5΄-6΄ να πιει όλα τα υγρά του.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τη φέτα και το σιμιγδάλι.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  8. Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
  9. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια.
  10. Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα.
  11. Περιχύνουμε τη σπανακόπιτα.
  12. Ψήνουμε στους 180οC σε αντιστάσεις για 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.
  13. Μυστικά για την εύκολη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας
  14. Ζεματάμε το πράσο για να γίνει πιο ελαφριά η πίτα.
  15. Σε αυτή την εύκολη σπανακόπιτα σοτάρουμε το σπανάκι και η γέμιση αποκτά υφή σαν μπουγάτσα με σπανάκι.
  16. Τα μυρωδικά στην πίτα τα βάζουμε χοντροκομμένα.
  17. Τα τρυφερά κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στη γέμιση για την σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας γιατί δίνουν φρεσκάδα και νοστιμιά στη σπανακόπιτα.
  18. Καλοψήστε την σπανακόπιτα να ροδίσει καλά πάνω και κάτω για να παραμείνει τραγανή.
  19. Αυτό το πετυχαίνετε καλύτερα αν ψήσετε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  20. Έτσι ψήνεται ομοιόμορφα. Αντίθετα, ο αέρας ψήνει εξωτερικά τα φύλλα και ενώ γρήγορα παίρνει χρώμα η πίτα στον εξωτερικά, τα μέσα φύλλα δεν προλαβαίνουν να ψηθούν καλά.
  21. Αφού βγάλετε την πίτα από το φούρνο αφήστε τη να σταθεί για 10′ να τραβήξει την υγρασίας της.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε ακόμη: Καλομοίρα: Δες το σπίτι που μένει στην Αμερική - Με rustic επιρροές και μεγάλη κουζίνα

Αγαπημένο