ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ιταλικό τιραμισού

Η συνταγή για το αυθεντικό τιραμισού που φτιάχνουν στην Ιταλία!
24.07.2022
1
'
See the video
Ιταλικό τιραμισού Ιταλικό τιραμισού

Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς φτιάχνει ιταλικό τιραμισού. Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

Υλικά

  • 4 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. νερό
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 200ml καφέ εσπρέσο
  • 2 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο
  • Κακάο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους τη ζάχαρη και το νερό και μεταφέρουμε σε ένα μπεν-μαρί. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε έντονα μέχρι το μείγμα μας να φτάσει ιδανικά στους 84 βαθμούς. Προσοχή να μη μας μαγειρευτεί το αυγό.

2. Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε και αφρατεύουμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι για 3-4’. Τα αφαιρούμε σε ένα μπολ και στη συνέχεια χτυπάμε και το τυρί μασκαρπόνε για 2-3.

3. Μόλις τα μίγμα με τα αυγά είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 10’ έτσι ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

4. Ομογενοποιούμε το μείγμα με τα αυγά και το τυρί μασκαρπόνε και τέλος ενσωματώνουμε και τα χτυπημένα ασπράδια.

Για τη σύνθεση

1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον καφέ και το λικέρ αμαρέτο.

2. Σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε ευρύχωρο μπολ απλώνουμε δύο κουταλιές της σούπας από την κρέμα του τιραμισού. Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ για 2 – 3 δευτερόλεπτα μαξ, έτσι ώστε να μην απορροφήσουν πάρα πολύ από το υγρό και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

3. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητά της κρέμας επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μπισκότα και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.4. Μεταφέρουμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 – 6 h μέχρι να δέσει η κρέμα.

5. Τέλος, γαρνίρουμε με σκόνη κακάο και απολαμβάνουμε.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!

Μάθετε ακόμη: Ρολάκια κολοκυθοκεφτέ

Αγαπημένο