ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η πιο αφράτη βασιλόπιτα κέικ με την παραδοσιακή συνταγή

Η πιο νόστιμη εκδοχή!
27.12.2021
3
'
Βασιλόπιτα Istock

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και σίγουρα θα οργανώνετε από τώρα το τραπέζι για το ρεβεγιόν!

Φέτος μην φοβηθείτε και τολμήστε να φτιάξετε την δική σας σπιτική βασιλόπιτα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένεια σας.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη- Εύκολη συνταγή για τα Χριστούγεννα χωρίς τύψεις

Εμείς βρήκαμε και σας έχουμε την παραδοσιακή συνταγή για την πιο αφράτη βασιλόπιτα κέικ από τον Πέτρο Συρίγο.

Εικόνα
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Για τη βασιλόπιτα κέικ θα χρειαστείτε

  • 650gr. βούτυρο
  • 580gr. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 7 αυγά
  • 120gr. γάλα
  • 1gr. μαστίχα σε σκόνη
  • 10gr. μαχλέπι σε σκόνη
  • 900gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 15gr. baking powder
  • Άχνη για πασπάλισμα
  • 1 βανιλίνη σκόνη

Βασιλόπιτα Κέικ – Η συνταγή

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά, για περίπου 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά, αφρατεύει το μείγμα μας.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλί και συνεχίζουμε να το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα.
  5. Βάζουμε 5 μεγάλες κουταλιές από το συνολικό αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα.
  6. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλί με το μπεικιν (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το προσθέτουμε μέσα στον κάδο του μίξερ.
  7. Βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ.
  8. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
  9. Χτυπάμε με 1 κτς ζάχαρη την μαστίχα σε ένα γουδί ώστε να γίνει σκόνη
  10. Προσθέτουμε την μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ.
  11. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 34 εκ και βάζουμε το μείγμα απ τον κάδο εκεί.
  12. Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα.
  13. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο αν έχει ψηθεί.
  14. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  15. Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!!!

Δείτε και αυτό: Κουραμπιέδες: Εύκολη συνταγή για το πιο αφράτο και λαχταριστό γλυκό των Χριστουγέννων

Αγαπημένο