ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα σαν της γιαγιάς με την εύκολη συνταγή

Παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς που λατρεύεις!
23.04.2022
2
'
Η παραδοσιακή μαγειρίτσα σαν της γιαγιάς με την εύκολη συνταγή Παραδοσιακή_Μαγειρίτσα

Αν προβληματίζεσαι για το πως γίνεται η μαγειρίτσα, μην αγχώνεσαι θα τα βρεις όλα αναλυτικά!

Συστατικά για την παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς

  • 1 συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ.)
  • 1/2 κιλό εντεράκια
  • 2-3 μαρούλια (ανάλογα το μέγεθός τους), χοντροκομμένα
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1-2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100-150 γρ ρύζι καρολίνα
  • ½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ (προαιρετικό)
  • Ξύσμα λεμόνι
  • Άνηθο
  • Ζωμός από τη μαγειρίτσα

Η συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς

  1. Πλένουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια.
  2. Πλένουμε και τα μαρούλια και άνηθο και μαϊντανό και τα κόβουμε.
  3. Ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά και μετά την ψιλοκόβουμε.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  5. Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  6. Προσθέτουμε τη συκωταριά, τη σοτάρουμε ρίχνουμε και τα εντεράκια, σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί.
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια και το ρύζι.
  8. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και νερό (έξτρα αν χρειαστεί) και τα σιγοβράζουμε περίπου 30–40 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε μυρωδικά και τη βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  10. Αφού σβήσουμε τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  11. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό από 2λεμόνια.
  12. Χτυπώντας τα συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό.
  13. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού.
  14. Αφού περάσει λίγη ώρα, το αυγολέμονο θα δέσει και θα κάνει τη σούπα πιο πηχτή.
  15. Την ξαναζεσταίνουμε πριν τη σερβίρουμε.

Δείτε και αυτό: Φτιάξτε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Αγαπημένο