Η παραδοσιακή κρεατόπιτα Κεφαλονιάς
Θα ξετρελαθείτε!
21.07.2022
1
'Η Νεκταρία Κοκκινάκη μάς φτιάχνει κρεατόπιτα Κεφαλονιάς. Υπάρχει κάτι πιο νόστιμο;
Υλικά:
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. κατσίκι σε μικρά κομμάτια
- 300 γρ. μοσχάρι ελια σε μικρά κομμάτια
- 300 γρ. χοιρινή σπάλα σε μικρά κομμάτια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά πελτέ
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 259 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- ½ κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι
- 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη ζύμη:
- 700-750 γρ. αλεύρι
- 100 ml. νερό
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 200 ml. άσπρο κρασί
- 10 ml ξίδι
- Αλάτι
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμη: Φρέσκα ζυμαρικά με καλοκαιρινά λαχανικά και μοσχολέμονο