ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η εύκολη συνταγή για το υπέροχο carrot cake με κρέμα τυριού

Φτιάξε το σήμερα!
04.04.2021
3
'
εύκολη συνταγή για carrot cake Shutterstock

Αν θέλεις μια εύκολη και εξίσου νόστιμη παραλλαγή για το κλάσικο κέικ καρότου της γιαγιάς, τότε το carrot cake με κρέμα τυριού (ή αλλιώς γλάσο) θα σε ενθουσιάσει! Είναι κατάλληλο και για παιδιά και η συνταγή είναι τόσο απλή, που δεν θα το πιστεύεις.

Υλικά για το κέικ καρότου/carrot cake 

  • 260 γρ. τριμμένα καρότα
  • 120 γρ. κρέμα τυριού
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 240 ml ηλιέλαιο
  • 4 αβγά
  • 130 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σας
  • 1 βανίλια
  • 310 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτγ μπέικιν σόδα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 1/2 κτγ κανέλα σκόνη
  • 1 κτγ τζίντζερ σκόνη
  • 1/4 κτγ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/4 κτγ γαρίφαλο σκόνη
  • 260 γρ. καρύδια

Για το frosting:

  • 460 γρ. κρέμα τυριού
  • 340 γρ. βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κτγ βανίλια
  • 750 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, την κρέμα τυριού, την καστανή ζάχαρη, τη λευκή, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, ένα ένα, τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανελα, βανίλια, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά μέσα στο άλλο μπολ με τα αβγά κι ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Προσθέτουμε τα μισά καρύδια σε ένα μούλτι και τα σπάμε λίγο, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το τριμμένο καρότο στον τρίφτη.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε 3 ταψάκια των 20cm βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε και χωρίζουμε το μείγμα μας και στα τρία. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Μην ανοίξετε καθόλου τον φούρνο γιατί το μείγμα θα πέσει.

Για το frosting:

  • Έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου το βούτυρο και την κρέμα τυριού και τα βάζουμε στο μίξερ στο φτερό και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σε δυο δόσεις τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
  • Βάζουμε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το στήσιμο:

Σε μια βάση βάζουμε το ένα κομμάτι κέικ, από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε. Βάζουμε γύρω γύρω κρέμα,στολίσουμε με τα καρύδια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

*Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου και θα την βρείτε στο petros-syrigos.com

Αγαπημένο