ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η εύκολη συνταγή για μηλόπιτα με κρέμα τυρί και τραγανό crumble

Θα την λατρέψεις!
05.04.2021
3
'
εύκολη συνταγή μηλόπιτα με κρέμα τυρί Shutterstock

Η μηλόπιτα «της γιαγιάς» σε νέα εκδοχή, με την υπογραφή του Πέτρου Συρίγου και φυσικά εγγυημένη γεύση! Είναι εύκολη, με φύλλο και ζύμη τάρτας, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και μηλόπιτα «της τεμπέλας» αλλά δεν θα το καταλάβει κανείς μιας και η γεύση της θα κάνει τους πάντες να πιστεύουν ότι έχεις κάτσει ώρα στην κουζίνα... Πάμε να την δούμε!


Υλικά

Για την τάρτα

  • 1 πακέτο φύλλο ζύμη τάρτας ή κουρού
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κτσ νερό

Για την γέμιση με κρέμα τυρί

  • 300 γρ κρέμα τυρί
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό

Για την γέμιση μήλου

  • 4 μήλα πράσινα
  • 1 κτσ χυμό λεμόνι
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 110 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κτσ κόρν φλάουρ( 35 γρ )
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 300 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το τραγανό κραμπλ (φινετσάτο crumble)

  • 35 γρ αλεύρι γοχ
  • 22 γρ βρώμη
  • 55 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • 1/4 κτγ μοσχοκάρυδο
  • 2 κτς βούτυρο λιωμένο

Εναλλακτική πρόταση για το κράμπλ (ζυμαρένιο crumble)

  • 200 γρ αλεύρι
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ βούτυρο παγωμένο
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Για την τάρτα

  • Σε μια ταρτίερα 28 εκ αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε την ζύμη.
  • Βάζουμε λαδόκολλα και ένα βάρος από πάνω (πχ φασόλια) και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε τα φασόλια και αλείφουμε τον κρόκο αραιωμένο με νερό στην τάρτα.
  • Ψήνουμε αλλά 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την γέμιση με κρέμα τυρί

  • Ανακατεύουμε με σύρμα την κρέμα τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε τον αυγό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Για την γέμιση μήλου

  • Ραντίσετε τον χυμό λεμονιού πάνω από στα μήλα και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
  • Αφήστε τα μήλα στην άκρη.
  • Βάλετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη το corn flour, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και το νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε τα κομμένα μήλα σε κύβους στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά περιπου(προσέχουμε να μην κολλήσει)
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Για το Crumble

  • Ανακατεύουμε τα υλικά καλά για να γίνουν σαν σαν άμμος.
  • Έπειτα τα σκορπίζουμε πάνω στα μήλα και μετά ψήνουμε
  • Για την σύνθεση της μηλόπιτας
  • Στην κρύα ζύμη απλώνουμε το μείγμα με κρέμα τυρί.
  • Έπειτα από πάνω απλώνουμε την γέμιση μήλου και τέλος το crumble.
  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

*H συνταγή είναι από το petros-syrigos.com

Αγαπημένο