Η εναλλακτική μαγειρίτσα με μανιτάρια - Vegan συνταγή
Δοκίμασε την πιο νόστιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια και ρύζι!
22.04.2022
2
'Η καλύτερη πασχαλινή συνταγή για μαγειρίτσα και για εσένα που δεν τρως κρέας αλλά τιμάς την παράδοση!
Συστατικά για την εναλλακτική vegetarian μαγειρίτσα
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ½ kg μανιτάρια, ψιλοκομμένα (Pleurotus, Portobello)
- ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια βραστό νερό
- 2 κρόκους αυγών
- Χυμός ενός λεμονιού
Η συνταγή για την εναλλακτική vegetarian μαγειρίτσα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και στη συνέχεια σοτάρετε τα μανιτάρια με τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Προσθέστε το ρύζι, το ζεστό νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι, τον άνηθο και τη μέντα και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με το λεμόνι και προσθέστε αργά 2 κουτάλες υγρού από τη σούπα.
- Ανακατέψτε το μαζί και στη συνέχεια ρίξτε το στη σούπα. Βράστε τη σούπα σε χαμηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό.
Δείτε και αυτό: Φτιάξτε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας