ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα - H μυστική συνταγή και τα tips για να μην σου στεγνώσει στο ψήσιμο

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις;
3
'
galopoula-sintagi

Δεν υφίσταται χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς την παραδοσιακή γαλοπούλα. Είναι μια παράδοση ετών, που στο σπίτι μου τιμάμαι και τα Χριστούγεννα αλλά και την παραμονή πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, όπως γίνεται κάθε φορά με το λευκό κρέας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενώ τα έχεις κάνει φαινομενικά όλα σωστά με την γαλοπούλα σου, κάτι στην συνταγή να πάει στραβά και τελικά να σου στεγνώσει. Παρακάτω θα βρεις 3 tips - εγγύηση της μαμάς μου ώστε στο τραπέζι η δική σου συνταγή για την γαλοπούλα, να κλέψει την παράσταση.

Η μυστική συνταγή για να μην σου στεγνώσει η γαλοπούλα

Μπορείς να βρεις πολλές συνταγές για την γαλοπούλα. Άλλοι λένε ότι την ψήνουν για περίπου 3 με 3, ώρες, με αλάτι, πιπέρι και πατάτες, άλλοι ότι μόλις «πεταχτεί» το θερμόμετρο έξω είναι έτοιμη (εκεί τις πατάτες τις βάζεις μετά την 1,5 ώρα που ψήνεται το κρέας), ενώ άλλοι κάνουν το κόλπο με το μαχαίρι. Το τελευταίο, είναι παρόμοιο με εκείνο που κάνουμε με το κέικ, δηλαδη βάζουν το μαχαίρι μέσα στην γαλοπούλα και αν βγει καθαρό, χωρίς να τρέξει κάποιο ζουμί, είναι έτοιμη. Έτοιμη μεν, στεγνή δε, θα πω εγώ, που προτιμώ να την ψήνω αργά και ας είναι πιο χρονοβόρο. Υπάρχουν όμως ορισμένα tips για να αποφύγεις το εορταστικό «ατύχημα» της στεγνής γαλοπούλας.

galopoula-sintagi-mistiki

Τα tips για να βγει η γαλοπούλα σου πιο ζουμερή από ποτέ

Η γαλοπούλα μπορεί να είναι ένα λευκό κρέας και θεωρητικά να είναι υγιεινή, αλλά αν θες να σου βγει ζουμερή τότε θα πρέπει να επέμβεις και να βάλεις κάποια λιπαρή ουσία. Τα πόδια της και οι φτερούγες, είναι συνήθως πιο λιπαρά, και το «πρόβλημα» του στεγνώματος εντοπίζεται στο στήθος. Ωστόσο, η μαμά μου κάνει το εξής: Σηκώνει λίγο την πέτσα από το στήθος και αλοίφει όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας πριν την ψήσει με βούτυρο. Το σπίτι μυρίζει Χριστούγεννα και έχει κάθε χρόνο 100% επιτυχία.

galopoula-sintagi-xristougennon

Αν δεν είσαι ιδιαίτερα fan του πάρτι λιπαρών, μπορείς να το αντικαταστήσεις με λάδι αλλά η γεύση δεν είναι η ίδια. Αν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα από τα δύο, μπορείς ανά περίπου 1 ώρα να ανοίγεις το φούρνο σου (ο οποίος θα πρέπει να είναι σε χαμηλή φωτιά) και να ρίχνεις στο στήθος ή και σε όλη τη γαλοπούλα ζουμί από αυτό που έχεις στο ταψί σου. Καλή επιτυχία!

Αγαπημένο