ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φτιάξε σπιτικό Frozen yogurt

Αυτό το παγωτό γιαούρτι με αγνά και ελληνικά προϊόντα θα τo λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
20.04.2021
frozen yogurt συνταγή

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 3 κεσεδάκια (x200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση

Αν έχουμε παγωτομηχανή το παγωτό γιαούρτι χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό και αφράτο παγωτό. Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο: Παγώνουμε να σφίξει και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη διαδικασία μέχρι να επιτύχουμε απαλή υφή χωρίς κρυστάλλους για το παγωτό γιαούρτι.

  • Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Προσθέτουμε το μέλι.
  • Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
  • Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.

Μικρά μυστικά για το παγωτό γιαούρτι

-Φτιάξε τη γεύση παγωτού με γιαούρτι που αγαπάς.
-Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή φρούτα.
-Γαρνίρισέ το με κομμάτια σοκολάτας ή σιρόπι.

Γενικά δώσε τη γεύση που σου αρέσει στο φανταστικό σπιτικό παγωτό γιαούρτι.

 

 

Αγαπημένο