ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φτιάξε σπαγγέτι με κοτόπουλο, τσορίθο και γαρίδες

Ένα πεντανόστιμο πιάτο, με "αέρα" ισπανικό που θα σε καταπλήξει!
23.07.2021
See the video

Αν είσαι λάτρης της Ισπανικής κουζίνας, ή απλά θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για εσένα. Το "ανακάτεμα" ετερόκλητων υλικών όπως οι γαρίδες, το φιλέτο κοτόπουλο και το τσορίθο θυμίζει πολύ την παέγια. Παραδοσιακά, στην Ισπανία κάνουν αυτό το πιάτο με "μαλλιά αγγέλου", τα fideos, που μοιάζουν πολύ με το φιδέ που βρίσκουμε στην Ελλάδα. Μην ξεχάσεις να το σερβίρεις παρέα με μια πράσινη σαλάτα και ένα δροσερό κρασί, για την απόλυτη ισπανική εμπειρία. 

Υλικά (Για 2 μεγάλες μερίδες)

  • 100 γρ. τσορίθο σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος
  • 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη 
  • 150 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 4-5 “κλωστούλες” κρόκος Κοζάνης σε ένα σφηνάκι νερό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 350 γρ. σπαγγέτι ολικής ή απλά

Εκτέλεση 

Κόβεις το τσορίθο σε κύβους. Κόβεις και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβεις το φρέσκο κρεμμυδάκι και την κόκκινη πιπεριά. Ρίχνεις τις “κλωστούλες” του κρόκου στο σφηνάκι με το νερό.

Βάζεις στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνεις 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αφήνεις να ζεσταθεί. Ρίχνεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά. Τα βγάζεις και τα κρατάς σε ένα πιάτο. Ρίχνεις στο τηγάνι 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτεις το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα αφήνεις να “μαραθούν”. Δεν θα χρειαστεί πάνω από 1-2 λεπτά.

Ρίχνεις και τις πιπεριές και ανακατεύεις. Σε αυτό το σημείο προσθέτεις τα μισοψημένα κομμάτια του κοτόπουλου, τις γαρίδες και τους κύβους του τσορίθο. Ανακατεύεις καλά. Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το μείγμα του κρόκου. Αφήνεις να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις και τον χυμό της ντομάτας, ανακατεύεις και αφήνεις να βράσει ένα ακόμα πεντάλεπτο.

Το τσορίθο θα βγάλει το λίπος, το άρωμα και τη γεύση της πάπρικας και μέσα σε αυτό το ωραίο ζουμάκι θα μαγειρευτούν το κοτόπουλο και οι γαρίδες. Αυτό δίνει μεγάλη νοστιμιά. Έχεις σουρώσει τα σπαγγέτι και τα αδειάζεις μέσα στο τηγάνι, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις αμέσως!

Διάβασε ακόμα:  Super light συνταγή για brownies με ρευστή σοκολάτα

Αγαπημένο