Φτιάξε νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα της Πασχαλιάς
Μια παραδοσιακή συνταγή ιδανική για την περιόδο της νηστείας.
25.04.2021
Τη συγκεκριμένη πορτοκαλόπιτα μπορείτε είτε να την απολαύσετε με το σιρόπι της είτε ως κέικ.
Υλικά: ½ κούπα ηλιέλαιο, ξύσμα από 3 πορτοκάλια, 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 2 βανίλιες, χυμό από 2 πορτοκάλια μεγάλα, 1 κ.γ. σόδα, 1 κ.γ. μπέικιν, 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό, 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Για το σιρόπι: 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι, 1 φλιτζάνι νερό, 1 ξυλαράκι κανέλας, 1 φλούδα λεμονιού.