ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φτιάξε μακαρόνια με σούπερ σάλτσα κιμά

Ιδανικό για εσένα που είσαι μακαρονάς!
23.08.2021
See the video
Μακαρόνια με σούπερ σάλτσα κιμά

Ποιος θέλει επιχείρημα για να φτιάξει αυτό το αγαπημένο φαγητό; Κανείς! Αν υπάρχει έστω κι ένας με... δεύτερες σκέψεις ας σκεφτεί το εξής: ετοιμάζεις στα γρήγορα την σάλτσα κιμά, την κρατάς στο ψυγείο και στην επιστροφή από τη θάλασσα βράζεις μακαρόνια και απολαμβάνεις ένα από τα πιο γευστικά πιάτα εύκολα και γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
  • 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2-3 μανιτάρια portobello σε φέτες
  • 1 πράσινο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι,
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με μια καλή “πρέζα” χοντρό αλάτι. Το αλάτι βοηθάει τα λαχανικά να αφυδατωθούν καλύτερα και γρηγορότερα όταν τα σοτάρουμε, μην το παραλείψεις. Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Επειδή είναι μεγάλη σχετικά η ποσότητα των λαχανικών θα χρειαστείς λίγο παραπάνω χρόνο σε σχέση με τον χρόνο που συνήθως απαιτείται για να σοτάρουμε μόνο το κρεμμύδι για την κλασική σάλτσα κιμά. Πρόσεξε όμως μην καούν από τη δυνατή φωτιά, χρειάζεται να είσαι σε εγρήγορση για μερικά λεπτά. Βγάλε τα σοταρισμένα λαχανικά από το σκεύος και κράτα τα δίπλα σου στην κουζίνα για λίγη ώρα, μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις ξανά.

Ρίξε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο ξανά στο σκεύος και βάλε τον κιμά. Ρίξε αλάτι, πιπέρι, ένα ξύλο κανέλας, 2 φύλλα δάφνης, και αν σου αρέσει πρόσθεσε και λίγο μοσχοκάρυδο. Σβήσε με το κρασί και ανακάτεψε. Άφησε να βράσει 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συνέχισε να “σπας” τον κιμά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και τότε ρίξε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, την ντομάτα, τον πελτέ, ανακάτεψε και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά, χαμήλωσε πολύ την ένταση της φωτιάς και άφησε τη σάλτσα να βράσει, σε κλειστό καπάκι, για τουλάχιστον 1 ώρα.

ΤΙΡ: ο κιμάς είναι βέβαια έτοιμος μαγειρεμένος μέσα σε 1 ώρα βρασμού, ωστόσο αν προλαβαίνεις άφησε την σάλτσα να βράσει κανα “δυωράκι”, θα μελώσει και θα βγάλει όλη της τη νοστιμιά

ΤΙΡ: αν η σάλτσα είναι στεγνή και χρειαστεί να προσθέσεις κάποιο υγρό, μπορείς βέβαια να ρίξεις λίγο νερό αλλά αν έχεις φρέσκο γάλα στο ψυγείο προτίμησε αυτό, δίνει άλλη νοστιμιά και “δένει” μοναδικά τη σάλτσα! 

Δες και αυτό: Φτιάξε μους γιαουρτιού με γκρανόλα και ψητά ροδάκινα

Αγαπημένο