Fish and chips
Για μικρούς και μεγάλους!
01.04.2022
2
'Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει fish and chips, αλά... ελληνικά.
Συστατικά για τα fish and chips
Για τον μπακαλιάρο:
- 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο
- Φρέσκα μυρωδικά, άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 300 μλ. παγωμένο νερό ή παγωμένη σόδα (αναψυκτικό)
- Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τις πατάτες:
- 1 κιλό πατάτες
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- 1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
- 1 χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
- Ρίγανη αποξηραμένη
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σως ταρτάρ:
- 300 γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- 40 γρ. κάπαρη ψιλοκομμένη
- 40 γρ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- χυμός από 1 λεμόνι
- Φρέσκα αρωματικά, σχοινόπρασο ή εστραγκόν
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε και αυτό: Φτιάξτε μιλφέιγ