Φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού
Η πιο απλή συνταγή!
03.09.2022
1
'Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει πεντανόστιμα φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού.
Για τα φαλάφελ θα χρειαστούμε:
- 900 - 1000 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 140 γρ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. κύμινο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σουσάμι
Για τη σάλτσα ταχινιού:
- 1 κούπα ταχίνι
- Μισή κούπα νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σύνθεση:
- Αραβικές πίτες
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 αγγούρι
- Ντοματίνια
- Μαρούλι
- Φρέσκα μυρωδικά, δυόσμος, μαϊντανός
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμα: Το γαλακτομπούρεκο της... πεθεράς