Εύκολο γλυκό ψυγείου για το πασχαλινό τραπέζι
Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό για το Πάσχα
23.04.2022
1
'Ψάχνετε τελευταία στιγμή ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο πασχαλινό τραπέζι; Σας έχουμε την λύση!
Ο Πέτρος Συρίγος μας παρουσιάζει έναν πεντανόστιμο κορμό σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα για να είναι φρέσκος.
Υλικά για τον κορμό σοκολάτας:
- 250γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 100γρ. γάλα
- 5κ.σ ζάχαρη άχνη
- 5κ.σ κακάο
- 2κ.σ ινδοκάρυδο
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ ινδοκάρυδο (πασπάλισμα)
Κορμός σοκολάτας- Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας με ένα κουτάλι και κατόπιν με τα χέρια μας, ώστε να ενσωματωθούν καλά.
- Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε πλαστική μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ, αφήνοντας περιθώριο και από τις δύο πλευρές στο πλάι.
- Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κατόπιν αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από το σκεύος, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Δες και αυτό: Το γλυκό της ημέρας: Τούρτα Κωκ