ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι τροφές που πρέπει να βάλεις στο πιάτο σου για να νικήσεις τις ιώσεις

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά που μπορούμε να πάρουμε μέσα από την τροφή μας, τα οποία θα μας κάνουν πιο ανθεκτικούς ενάντια σε μια λοίμωξη. Η επαρκής πρόσληψη αυτών βοηθάει στο σχηματισμό ουσιών που συντελούν στην σωστή άμυνα και ανοσία του οργανισμού.
3
'
τροφές για ιώσεις

Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί την απαρχή των κρυολογημάτων και των λοιμώξεων του αναπνευστικού μας συστήματος. Πέρα λοιπόν από τη σύσταση για εμβολιασμό, για αποφυγή κλειστών χώρων κ.λ.π., ίσως το σημαντικότερο που θα πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε την άμυνά μας, να θωρακίσουμε δηλαδή το ανοσοποιητικό μας σύστημα έναντι της οποιαδήποτε αρρώστιας και λοίμωξης και μέσω της διατροφής μας.. Ας δούμε λοιπόν κάποιους από τους πιο σημαντικούς διατροφικούς μας συμμάχους στη μάχη με τα μικρόβια του χειμώνα.

Eσπεριδοειδή

Πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέιπ φρούτ, λεμόνι είναι ιδιαίτερα πλούσιες πηγές βιταμίνης C, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων, ενεργοποιώντας την παραγωγή αντισωμάτων κι ενισχύοντας τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 

Λαχανικά

Λαχανικά όπως η κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά, το μπρόκολο, το σπανάκι περιέχουν υψηλά ποσά  βιταμίνης C,  καροτενοειδή και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν σημαντικά τους αμυντικούς μας μηχανισμούς.


Γιαούρτι

Αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές προβιοτικών στη διατροφή μας. Τα προβιοτικά προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα από λοιμώξεις, ενώ ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος συνολικά.


Ψάρια και θαλασσινά

Μας δίνουν απαραίτητα ω3 λιπαρά και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Παράλληλα αποτελούν και πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, που είναι απαραίτητο στοιχείο του αμυντικού μας μηχανισμού, καθώς παρέχει στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα για τη σύνθεση των αντισωμάτων.


Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα, καρύδια, Brazilian nuts περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων που ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως βιταμίνη Ε, και το σελήνιο, που δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και βελτιώνοντας τη λειτουργία των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού αλλά και ψευδάργυρο που είναι απαραίτητο συστατικό για τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μαύρη σταφίδα

Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και ψευδάργυρο. Τα αντιοξειδωτικά της αποτελούν ίσως το πιο βασικό ωφέλιμο συστατικό της. Το φαινολικό αντιοξειδωτικό φορτίο της μαύρης σταφίδας είναι 3-4 φορές μεγαλύτερο από της ξανθιάς. Η αντιοξειδωτική συμπεριφορά των σταφίδων παραμένει σταθερή – και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και αυξάνεται – κατά το ψήσιμο των τροφίμων.

Νερό

Αποτελεί ζωτικής σημασίας συστατικό για την εν γένη καλή μας λειτουργία. Ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις επιθέσεις από ιούς και βακτήρια. Θα το πάρετε μέσα από το νερό που καθημερινά πίνετε αλλά και από φρέσκους φυσικούς χυμούς, φυσικά αφεψήματα, καφέ και γαλακτοκομικά όπως το γάλα.

Αγαπημένο