ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Oι τροφές που ενισχύουν το φυσικό σου κολλαγόνο

Το σώμα παράγει από τη φύση του κολλαγόνο, αλλά όσο αυξάνεται η ηλικία, τόσο η ποσότητα παραγωγής του μειώνεται.
23.03.2021
3
'
κολλαγόνο τροφές Shutterstock

Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη, ιδιαίτερα γνωστή  για την ικανότητά της να παρέχει στο δέρμα ελαστικότητα, αντοχή, δύναμη και απαλή υφή. Παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ζωτικότητας του συνδετικού ιστού ενώ παράλληλα απαντάται σχεδόν σε όλα τα όργανα του σώματος.

Παρότι είναι διαθέσιμα στο εμπόριο ποικίλα συμπληρώματα διατροφής με κολλαγόνο, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν είναι αποτελεσματικά καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει το κολλαγόνο που λαμβάνει εξωγενώς.

Αντίθετα, μια ισορροπημένη διατροφή με επάρκεια πρόσληψης σε άπαχη πρωτεΐνη, καλά λιπαρά οξέα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό  στην ενίσχυση σύνθεσης κολλαγόνου.

Ποια τρόφιμα μπορούν να δράσουν ενισχυτικά στην σύνθεση κολλαγόνου

Στα τρόφιμα που ενισχύουν το φυσικό μας κολλαγόνο είναι το κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι, κατσίκι, χοιρινό κρέας) πάντα με μέτρο και σύνεση και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Μεσογειακής Διατροφής. 

Επίσης και τα ψάρια, παρότι περιέχουν μικρότερη συγκέντρωση κολλαγόνου, περιέχουν Ω3 λιπαρά που βοηθούν στη διατήρηση και προστασία της μεμβράνης λίπους που καλύπτει τα κύτταρα του δέρματος.

Ψάρια όπως: σολομός, σαρδέλες, κολιός, σαργός, πέστροφα αποτελούν ιδανικές πηγές.

Μάθε ποιες άλλες τροφές ενισχύουν τη σύνθεση κολλαγόνου από τον οργανισμό στο 4moms.gr

 

Αγαπημένο