ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο λόγος για να προσθέσεις σοκολάτα στο πρωινό σου

Γιατί το να τρως σοκολάτα μια συγκεκριμένη ώρα το πρωί, σου κάνει καλό.
3
'
chocolate shutterstock

Η κατανάλωση συμπυκνωμένης σοκολάτας μια συγκεκριμένη ώρα το πρωί μπορεί να επηρεάσει θετικά της απώλεια βάρους σε κάποιες γυναίκες. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι αποκαλύπτοτας την πλήρη εικόνα των ευρημάτων της έρευνας.

Η μελέτη διεξήχθη από τα Τμημάτα Ιατρικής και Νευρολογίας του νοσοκομείου Brigham στη Βοστώνη με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Μούρθια στην Ισπανία.

Στη μελέτη συμμετείχαν μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος. Διαπιστώθηκε ότι όσες κατανάλωναν σοκολάτα κατά τη διάρκεια του πρωινού του γεύματος βοηθούσαν το σώμα τους να κάψει λίπος και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πόση σοκολάτα;

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί (εντός μίας ώρας μετά το ξύπνημα) ή τη νύχτα (εντός μίας ώρας πριν τον ύπνο). Διαπιστώθηκε ότι:

Η υψηλή πρόσληψη σοκολάτας κατά τις πρωινές ώρες θα μπορούσε να βοηθήσει στην καύση λίπους και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ δεν οδήγησε σε αύξηση βάρους.

Λίγο αφού που ξυπνήσεις επομένως και λίγο πριν κοιμηθείς είναι οι καλύτερες ώρες να απολαύσεις την αγαπημένη για τους περισσότερους γεύση της σοκολάτας χωρίς να φοβάσαι ότι αυτό θα απειλήσει τη σιλουέτα σου.

Το πότε τρως τι παίζει  τελικά ρόλο

Οι επικεφαλής της έρευνας επισημαίνουν ότι τα ευρήματα της έρευνας μας τονίζουν ότι όχι μόνο το «τι» αλλά και το «πότε» τρώμε μπορούν να επηρεάσουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο The FASEB Journal.

Διάβασε ακόμα: Τρεις λόγοι να τρως μακαρόνια το βράδυ (κι όμως δεν παχαίνουν)! 

Αγαπημένο