ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

O χυμός κεράσι ρίχνει την πίεση

Η κατανάλωση χυμού κερασιού μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
16.08.2021
2
'
χυμός κεράσι ρίχνει την πίεση istock

Η κατανάλωση χυμού κερασιού μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική στη μείωση της αρτηριακής πίεσης όσο η φαρμακοθεραπεία

Έρευνες σε άνδρες με πρόωρα συμπτώματα υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση) έχουν δείξει μείωση αυτών κατά 7% μετά από κατανάλωση χυμού κερασιού (Montmorency juice,MC).

Αυτή η παρατήρηση είναι συγκρίσιμη με την τρέχουσα φαρμακευτική αγωγή η οποία διατίθεται για την θεραπεία της υπέρτασης. Πάνω από 5.000 άνθρωποι στην Αγγλία υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση , η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, νεφροπάθειας, εγκεφαλικών επεισοδίων και άνοιας.

Στην Ευρώπη τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου σε ενήλικες και είναι υπεύθυνα για το 48% όλων των ετήσιων θανάτων.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Northumbria ερευνητές συμπεριέλαβαν δεκαπέντε άντρες με πρόωρη υπέρταση. Ο καθένας από αυτούς έλαβε  60 ml συμπυκνώματος χυμού κερασιού είτε εικονικού φαρμάκου.

Η  καρδιαγγειακή υγεία εκτιμάται με την αρτηριακή δυσκαμψία, την πίεση του αίματος και την απορρόφηση φαινολικών οξέων κατά την έναρξη και το τέλος της μελέτης.

Διάβασε επίσης: 5+1 συμβουλές για φυσιολογική αρτηριακή πίεση

Οι ερευνητές βρήκαν πως η κατανάλωση χυμού κερασιού είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της πίεσης του αίματος κατά 7mmHg τις επόμενες 3 ώρες μετά την κατανάλωση του ποτού.

Βελτιώσεις  στους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων συνδέονται στενά με την αύξηση της κυκλοφορίας πρωτοκατεχικού και βανιλλικού οξέος τα οποία είναι γνωστό πως υπάρχουν σε αυτά τα είδη κερασιών.

Τα κεράσια Montmorency έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυάριθμα φωτοχημικά συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, των κατεχινών, επικατεχινών, ανθοκυανίνων κ.α.

Φαίνεται επίσης πως τα MCs εξασθενούν τη φλεγμονή το  οξειδωτικό στρες και επιταχύνουν  την  ανάκαμψη της άσκησης.

Πηγή: logodiatrofis.gr

Αγαπημένο