ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 4 λάθη που κάνετε και δεν έχει αποτέλεσμα η δίαιτά σας

Κάνετε δίαιτα και δεν χάνετε κιλά; Ιδού οι αιτίες!
2
'
Τα 4 λάθη που_κάνετε και δεν έχει αποτέλεσμα η δίαιτά σας Δίαιτα_Λάθη

Ακολουθείτε πιστά ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, αλλά δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στη ζυγαριά σας; Στην αρχή της προσπάθειάς σας, βλέπατε ότι η νέα δίαιτα απέδιδε, αλλά τώρα όχι πια;

Πιθανότατα κάτι δεν κάνετε και τόσο σωστά. Διαβάστε λοιπόν στη συνέχεια τα επικρατέστερα λάθη και αλλάξτε τις συνήθειές σας.

Οι υπερβολικοί περιορισμοί

Αν έχετε βάλει στον εαυτό σας πολλούς περιορισμούς, αποκλείοντας από το πρόγραμμά σας τις περισσότερες κατηγορίες τροφίμων, το πιο πιθανό είναι να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μπορεί να θεωρείτε ότι μια εξαντλητική και αυστηρή δίαιτα θα έχει άμεσα αποτελέσματα, ωστόσο δε μπορείτε να την ακολουθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσετε κάποιο πρόβλημα στη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας. Ενώ παράλληλα, στην πρώτη ευκαιρία, μπορεί να χάσετε τον έλεγχο και να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες ανθυγιεινών τροφών.

Μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση λοιπόν θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το βάρος σας. Ενώ, το πιο σημαντικό είναι να ελέγχετε την ποσότητα και την συχνότητα  των μερίδων που καταναλώνετε.

Δε μετράτε τις θερμίδες

Οι αλλαγές που κάνατε στην αρχή της δίαιτάς σας έχουν σταματήσει να αποδίδουν. Και αυτό γιατί; Ο οργανισμός μετά από ένα διάστημα προσαρμόζεται.

Αν για παράδειγμα αποκλείσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας, στην αρχή τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα, όμως στη συνέχεια χρειάζονται πιο δραστικές λύσεις.

Σας προτείνουμε λοιπόν να εφαρμόσετε τη μέτρηση των θερμίδων των γευμάτων σας, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε με ακρίβεια τις θερμίδες που προσλαμβάνετε.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι μπορεί να τρώτε υγιεινά, αλλά η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Κινόα: Το δημητριακό που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος σε χρόνο dt

Εικόνα
ΔΙΑΙΤΑ

Η καθιστική ζωή

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, θα χάσουν άμεσα τα περιττά κιλά. Στην πραγματικότητα, για να οδηγηθείτε στο σημείο που θέλετε, θα πρέπει να συνδυάσετε τη διατροφή με την άσκηση.

Ενώ, μην ξεχνάτε ότι η γυμναστική βοηθά όχι μόνο στην απώλεια του βάρους, αλλά και στην εκγύμναση των μυών.

Με 30 λεπτά φυσικής άσκησης 3-4 φορές την εβδομάδα θα καίτε θερμίδες χωρίς να πεινάτε και παράλληλα θα δημιουργήσετε ένα καλλίγραμμο σώμα χωρίς κυτταρίτιδα και ραγάδες.

Το τσιμπολόγημα

Ακόμα κι αν τσιμπολογάτε κάτι το υγιεινό, αν το κάνετε συνεχώς, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την προσπάθεια αδυνατίσματος.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι το τσιμπολόγημα μετριάζει την πείνα σας, αλλά χωρίς να ελέγχετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε με κάθε μπουκιά, θα καταλήξετε απογοητευμένοι μπροστά στη ζυγαριά.

Προγραμματίστε λοιπόν σωστά τα γεύματα και τα σνακ σας, έτσι ώστε να μην πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενώ, η πιο ιδανική επιλογή είναι να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό σε θέματα διατροφής και διαιτολογίας.

Μάθετε ακόμη: Αντώνης Λουδάρος: Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να χάσει 40 κιλά!

Αγαπημένο