ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο και πόσα μπορείς να καταναλώσεις;

Δώσε προσοχή γιατί σε αφορά!
03.12.2021
3
'
Οι θερμίδες που έχει ένα μελομακάρονο istock

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτό σημαίνει ένα πράγμα! Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας γλυκά ή μήπως όχι; Αν αναρωτήθηκες ποτέ πόσες θερμίδες μπορεί να έχει ένα μελομακάρονο, συνέχισε να διαβάζεις, καθώς σου έχουμε την απάντηση, ενώ μάθαμε μάλιστα και πόσα μελομακάρονα μπορείς να καταναλώσεις, μέσα στις γιορτές. 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη - Εύκολη συνταγή για τα Χριστούγεννα χωρίς τύψεις

Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο; 

Τα μελομακάρονα είναι γνωστό πως είναι από τα πιο υγιεινά Χριστουγεννιάτικα γλυκά, ειδικά σε σύγκριση με τους κουραμπιέδες. Γιατί; Επειδή όταν παρασκευάζονται με ελαιόλαδο (και όχι με βούτυρο) περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά τα οποία είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. 

Αν και εξαρτάται από το μελομακάρονο και πως το προτιμάει ο καθένας, συνήθως 1 μελομακάρονο βάρους περίπου 35γρ. περιέχει από 150 έως 190 θερμίδες και 8 γρ. λιπαρά. Επομένως, αν είσαι από αυτούς που μέσα στις γιορτές τρώνε 2 - 3 μελομακάρονα την ημέρα, θα πρέπει να προσέξεις, καθώς αν τρως 2 - 3 μελομακάρονα, κάθε μέρα, επί δύο εβδομάδες (ή και περισσότερο) θα προσθέτεις καθημερινά στον οργανισμό σου 300 - 500 θερμίδες, το οποίο μεταφράζεται σε ένα κιλό επιπλέον βάρος.

Πόσα μελομακάρονα μπορείς να καταναλώσεις;

Εικόνα
Οι θερμίδες που έχει ένα μελομακάρονο
istock

 

Πόσα μελομακάρονα λοιπόν μπορούμε να φάμε μέσα στις γιορτές, χωρίς να κλαίμε αργότερα; Υπάρχει μια συγκεκριμένη ποσότητα "μυστικό" που θα μας αφήσει να απολαύσουμε αυτές τις μικρές λιχουδιές; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, καθώς εξαρτάται από το άτομο. Άλλες ανάγκες και περιθώρια έχει ένας άνθρωπος που αθλείται καθημερινά, σε σύγκριση με ένα άτομο που δεν αθλείται σχεδόν ποτέ.

Τι κάνουμε λοιπόν; Kατά μέσο όρο, το να φάμε 1 - 2 μελομακάρονα, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είναι μία "λογική" ποσότητα που δεν θα επιβαρύνει το βάρος μας. Επομένως, η απάντηση "κλειδί" είναι πως μπορούμε να φάμε μελομακάρονα μέσα στις γιορτές, αλλά με μέτρο! 

Δες και αυτό: Τι να κάνεις με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν

Αγαπημένο