ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιοι είναι οι 3 βασικοί λόγοι που πεινάτε συνέχεια;

Έχετε συνέχεια το αίσθημα της πείνας; Βρήκαμε τους 3 βασικούς λόγους
17.11.2022
1
'
Ποιοι είναι οι 3 βασικοί λόγοι που πεινάτε συνέχεια; Photo/Istock

Καθώς ο καιρός χειμωνιάζει και η θερμοκρασία μειώνεται, η όρεξη για φαγητό ανοίγει και αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Από την άλλη πλευρά τους θερμότερους μήνες, έχουμε την τάση να προσέχουμε πολύ περισσότερο την διατροφή μας, για να μην πάρουμε περιττά κιλά πριν βγούμε στην παραλία. Σχετικές έρευνες από ειδικούς έδειξαν ότι η στέρηση αυτή, είναι και ο λόγος που το φθινόπωρο πεινάμε πολύ περισσότερο συγκριτικά με το καλοκαίρι.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Γιατί πεινάς, ενώ μόλις έφαγες; 6 λάθη που κάνεις και πώς να τα αντιμετωπίσεις!

Οι τρεις λόγοι που πεινάτε συνέχεια 

1. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Η αλήθεια είναι ότι αν πιάνεται τον εαυτό σας να πεινάει σε υπερβολικό βαθμό κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε καλό θα ήταν να πιείτε ένα ποτήρι νερό και να περιμένετε για λίγο πριν φάτε οτιδήποτε.

Στην περίπτωση που δείτε ότι η πείνα σας μειώνεται σημαντικά, τότε σημαίνει ότι νιώθετε δίψα και δεν το είχατε καταλάβει.

Επίσης στην περίπτωση που κάνετε κάποια δίαιτα, θα βοηθήσει πολύ να πίνετε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν από κάθε σας γεύμα.

Εικόνα
Ποιοι είναι οι 3 λόγοι που πίνατε συνέχεια;

 

2. Σας διακατέχει το άγχος και νιώθετε κουρασμένοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουνε περιόδους που περνάνε έντονο στρες και πολλές φορές ξεσπούν στο φαγητό. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται συναισθηματική διατροφή γιατί ουσιαστικά στρέφεστε στο φαγητό, με σκοπό να νιώσετε καλύτερα και να ξεπεράσετε στιγμιαία τους προβληματισμούς σας.

Ένα ακόμα κριτήριο που παίζει σημαντικό ρόλο είναι ο βραδινός ύπνος, κατά τον οποίο αν δεν υπάρχει σωστή ξεκούραση, δεν υπάρχει σωστή λειτουργία του οργανισμού σας. Έτσι και την επόμενη μέρα θα αναζητάτε τροφές με πολλές θερμίδες και θα τρώτε πιο πολύ από το συνηθισμένο, για να μπορέσει ο οργανισμός σας να λειτουργήσει με ενέργεια.

Εικόνα
Ποιοι είναι οι 3 λόγοι που πίνατε συνέχεια;

 

3. Κάνετε λάθος επιλογή στις τροφές που καταναλώνεται 

Το σημαντικό στοιχείο που κρύβεται στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, είναι να μειώσετε τις τροφές που έχουν υδατάνθρακες και ζάχαρη και να της αντικαταστήσετε με πιο υγιεινές επιλογές.

Εικόνα
Ποιοι είναι οι 3 λόγοι που πίνατε συνέχεια;

Αν ακολουθείται μία δίαιτα με χαμηλές θερμίδες ή δεν τρώτε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη, είναι λογικό να αισθάνεστε συνεχώς ένα αίσθημα πείνας.

Το καλύτερο είναι να προσαρμόσετε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα περιέχει μικρά αλλά συχνά γεύματα, χωρίς να αμελείτε το πρωινό που είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά ούτε και το βραδινό που θα πρέπει να είναι το πιο ελαφρύ.

Ρίξε μια ματιά: Η πείνα σου προκαλεί νεύρα; Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό και τι δείχνουν οι έρευνες

Αγαπημένο