ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιά τρόφιμα να προσθέσεις στο γιαούρτι για να πετύχεις τη δυναμική τριάδα;

Ο συνδυασμός: Γιαούρτι με λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, αποξηραμένο σύκο και σταφίδες
2
'
giati na faw giaourti

Μαζί είναι καλύτερα!

Ο συνδυασμός: Γιαούρτι με λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, αποξηραμένο σύκο και σταφίδες.

Το γιαούρτι είναι ένα από τα τρόφιμα που σoυ έρχεται κατά νου όταν σκέφτεσαι το ασβέστιο, καθώς οι πιο πλούσιες πηγές ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά. Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο συνεργάζεται με τη βιταμίνη D και τη βιταμίνη Κ2 για την υγεία των οστών. Όμως το ασβέστιο έχει και άλλους «συμμάχους» στη δράση του μέσα στο σώμα μας. Αυτοί οι σύμμαχοι είναι το μαγνήσιο και το κάλιο! Το μαγνήσιο μάλιστα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη δυναμική τριάδα, καθώς είναι ο βοηθός στη μεταφορά του ασβεστίου και του καλίου στις μεμβράνες των κυττάρων!

Αυτά τα τρία ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων, την υγεία των οστών,  την ισορροπία υγρών και την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι μία διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο μπορεί να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση, σε άτομα με υπέρταση.

Ποιά τρόφιμα να προσθέσεις στο γιαούρτι για να πετύχεις τη δυναμική τριάδα;

giaourti

Μπορείς μέσα στο γιαούρτι, που αποτελεί τη βάση για την πρόσληψη ασβεστίου, να προσθέσεις σπόρους, όπως ο λιναρόσπορος και ο κολοκυθόσπορος που είναι καλές πηγές μαγνησίου, καθώς και αποξηραμένα φρούτα, όπως τα σύκα και τις σταφίδες που περιέχουν καλή ποσότητα καλίου. Ο συνδυασμός αυτός όχι μόνο σου παρέχει αυτά τα στοιχεία σε επαρκείς ποσότητες, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα γευστικό και εύκολο σνακ για την καθημερινότητά σου.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι κερδίζουμε από αυτό το συνδυασμό:

ΤρόφιμοΘερμίδεςΑσβέστιοΜαγνήσιοΚάλιο
Γιαούρτι 1,5-2% (1 κεσεδάκι)143kcal415mg38,6mg531mg
Λιναρόσπορος (2κγλ)35kcal16,6mg12,7mg26,4mg
Κολοκυθόσπορος (2κγλ)29kcal2,4mg30mg45,2mg
Σύκο αποξηραμένο (1τμχ)20,5kcal13,4mg5,6mg56,1mg
Σταφίδες (30γρ)84,5kcal14,8mg9,8mg209mg
Σύνολο312kcal462,2mg96,7mg867,7mg

 

Από τη διατροφική ανάλυση προκύπτει ένα σνακ με χαμηλές θερμίδες, καθώς καλύπτει μόλις το 15,6% των θερμίδων μίας τυπικής διατροφής των 2.000 θερμίδων. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σνακ ή ακόμα και ως ελαφρύ πρωινό ή βραδινό, στα πλαίσια μίας διατροφής για τη μείωση του σωματικού βάρους. Ως προς την πρόσληψη των ιχνοστοιχείων που μας ενδιαφέρουν, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου για τους ενήλικες είναι 1.000mg, επομένως ο συγκεκριμένος συνδυασμός σας καλύπτει το 46,2%, δηλαδή σχεδόν τη μισή από την ημερήσια ποσότητα ασβεστίου που έχετε ανάγκη! Ως προς τα άλλα δύο ιχνοστοιχεία, η συνιστώμενη πρόσληψη για το κάλιο είναι 4.700mg και για το μαγνήσιο 310-320mg για τις γυναίκες και 400-420mg για τους άντρες. Συνεπώς, το σνακ αυτό καλύπτει το 18,5% της πρόσληψης καλίου και το 23-31% των αναγκών σου σε μαγνήσιο. Καθόλου άσχημα από ένα τόσο γευστικό και χαμηλοθερμιδικό σνακ, που ταυτόχρονα αγαπάει τα οστά, τους μύες και μπορεί να ρυθμίσει και την αρτηριακή πίεση .

Αγαπημένο