ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 4 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να εξαφανίσεις το περιττό λίπος στην κοιλιά!

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά!
03.02.2023
1
'
Οι 4 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να εξαφανίσεις το περιττό λίπος στην κοιλιά! Photo/Istock

Έχεις αρχίσει να παρατηρείς ότι το σώμα σου αλλάζει, η μέση σου ανοίγει και τα παντελόνια σου δεν κλείνουν όπως παλιά;

Τότε ήρθε η ώρα να δώσεις ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα, αφού είναι κάποια συγκεκριμένα πράγματα που κάνεις και είναι αναγκαίο να κόψεις άμεσα, για να εξαφανίσεις το περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς!

Αρχικά να αναφέρουμε πως η συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά θεωρείται πιο επικίνδυνη για την υγεία συγκριτικά με την ομοιόμορφη κατανομή του περιττού βάρους στο σώμα ή του βάρους που συσσωρεύεται στην περιφέρεια των γλουτών. Άρα αν θες να περιορίσεις ή και ακόμη να εξαφανίσεις το περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, τότε είσαι στο σωστό άρθρο!

Μάθε επίσης: 3+1 Ιδανικές τροφές που μπορείς να τρως καθημερινά για να κάψεις το περιττό λίπος στην κοιλιά

Οι 4 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να εξαφανίσεις το περιττό βάρος στην κοιλιά

1. Μην πίνεις ανθρακούχα αναψυκτικά

Έχεις συνηθίσει να συνοδεύεις το μεσημεριανό σου με αναψυκτικό; Αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να κοπεί άμεσα αφού η κατανάλωση ενός ή δύο κουτάκια αναψυκτικών ημερησίως, πενταπλασιάζει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται η περίμετρος της μέσης, συγκριτικά με την μειωμένη κατανάλωση αναψυκτικών.

Έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που περιέχεται στα αναψυκτικά, μπορεί να εντείνει την όρεξη και κατ’ επέκταση την αύξηση του βάρους.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/diatrofi/nea/31-idanikes-trofes-poy-mporeis-na-tros-kathimerina-gia-na-kapseis-peritto-lipos

Όσο για τα αναψυκτικά διαίτης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σχετίζονται άμεσα με το αυξημένο κοιλιακό λίπος και ζάχαρο στο αίμα, κοινά συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου.

Μία καλή πρόταση θα ήταν να επιλέξεις φυσικούς φρουτοχυμούς χωρίς προσθήκη ζάχαρης που είναι και μία πιο υγιεινή επιλογή!

2. Μη τρως σε μεγάλο πιάτο

Εδώ ίσως παραξενευτείς αλλά το μέγεθος που έχει το πιάτο που τρως, σίγουρα επηρεάζει και την ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσεις. Όσο μεγαλύτερο είναι το πιάτο που χρησιμοποιείς για το φαγητό σου, τόσο λιγότερο θα φαίνεται και δοσολογικά στο πιάτο σου.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/diatrofi/nea/31-idanikes-trofes-poy-mporeis-na-tros-kathimerina-gia-na-kapseis-peritto-lipos

Μελέτη που έγινε από ειδικούς πάνω στο θέμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλύτερο ήταν το πιάτο, τόσο περισσότερο φαγητό κατανάλωνε κάποιος με ποσοστό που άγγιζε το 77%.

Συμπερασματικά σε ένα μικρότερο πιάτο παρατηρείται μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού.

3. Μη γευματίζεις αργά το βράδυ

Το να γευματίζεις αργά το βράδυ είναι ένα συχνό φαινόμενο που προκαλεί αύξηση του βάρους και κατά κύριο λόγο στην περιοχή της κοιλιάς.

Σχετική έρευνα έχει διαπιστώσει ότι η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ ιδιαίτερα μετά τις 8μ.μ, φαίνεται ότι επηρεάζει αρνητικά διάφορες μεταβολικές παραμέτρους όπως του σωματικού βάρους και της συσσώρευσης λίπους. Η έρευνα που εκτυλίχθηκε είναι βασισμένη σε εργαζόμενους σε βραδινές και νυχτερινές βάρδιες, που αναγκαστικά επέλεγαν να γευματίζουν αργά το βράδυ.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/diatrofi/nea/31-idanikes-trofes-poy-mporeis-na-tros-kathimerina-gia-na-kapseis-peritto-lipos

Επιπροσθέτως τα τρόφιμα που καταναλώνονται τις βραδινές ώρες είναι συνήθως υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας συγκριτικά με αυτά που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συμπερασματικά η έρευνα έφτασε στο πόρισμα ότι τρώγοντας περισσότερο προς το κλείσιμο της ημέρας και κυρίως τις νυχτερινές ώρες, παρατηρείται αύξηση του σωματικού βάρους και μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Διάβασε ακόμα: Αυτές είναι οι 5 τροφές που θα σας κρατήσουν περισσότερη ώρα χορτάτους

4. Μην κοιμάσαι λίγες ώρες 

Ο ύπνος είναι από τα βασικότερα στοιχεία που επηρεάζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά οποιονδήποτε άνθρωπο. Έστω και 1 ώρα λιγότερη ύπνου το βράδυ, μπορεί να δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερη κατανάλωση θερμίδων που μπορεί να φτάνουν και τις 500, κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό σύμφωνα με μελέτη ερευνητών.

Η έλλειψη ύπνου δείχνει να είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με περιττό βάρος -και όχι μόνο- αυτών που αναγκάζονται να τρώνε τις βραδινές ώρες, λόγω της δουλειάς τους που δεν τους το επιτρέπει.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/diatrofi/nea/31-idanikes-trofes-poy-mporeis-na-tros-kathimerina-gia-na-kapseis-peritto-lipos

Οι λόγοι αυτοί συνδέονται άμεσα με την ορμονική απορρύθμιση που προκαλούν τα ξενύχτια στον οργανισμό. Επίσης επηρεάζουν και την ομαλή ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν το στρες, γεγονός που σχετίζεται με την αύξηση βάρους και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο