ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Νηστεία 40 ημερών: Πως να μην πάρεις κιλά και να κάνεις μια υγιεινή διατροφή

Τι να αποφύγεις!
08.03.2022
1
'
Νηστεία 40 ημερών: Πως να μην πάρεις κιλά και να κάνεις μια υγιεινή διατροφή Νηστεία

Η Σαρακοστή μόλις ξεκίνησε και είναι μια περίοδος επτά εβδομάδων που αρχίζει την Καθαρά Δευτέρα και καταλήγει στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η νηστεία 40 ημερών χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τρόφιμων ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά και από την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων όπως τα όσπρια, τα λαδερά, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ζυμαρικά και το ψωμί.

Και παρόλο που τρώμε πιο προσεκτικά, η έλλειψη πρωτεΐνης μας οδηγεί στο να πεινάμε συχνότερα και να τσιμπολογάμε διαρκώς.

Θέλετε να μάθετε πώς να μην πάρετε κιλά κατά την διάρκεια της νηστείας; Τότε είστε στο σωστό άρθρο!

Καλύψτε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες που προέρχονται από τρόφιμα φυτικής προέλευσης είναι χαμηλής βιολογικής αξίας σε σχέση με αυτές των ζωικών τροφών.

Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες όπως είναι τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, το σουσάμι, τα προϊόντα σόγιας και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Τροφές υψηλής βιολογικής αξίας σε πρωτεΐνες που καταναλώνονται κατά τη νηστεία είναι τα θαλασσινά.

Εικόνα
protein

 

Επιλέξτε τροφές με βιταμίνη Β12

Μια σημαντική βιταμίνη που βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα ζωικά τρόφιμα είναι η βιταμίνη Β12. Η μειωμένη της πρόσληψη οδηγεί στην ανάπτυξη αναιμίας.

Για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε βιταμίνη Β12 κατά την περίοδο της νηστείας καταναλώστε θαλασσινά (π.χ. χταπόδι) τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Τα νηστίσιμα γλυκά πoυ δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σου!

Διαλέξτε έξυπνα τα σνακ μας

Μερικές ιδέες για νηστίσιμα σνακ είναι το παστέλι, τα φρούτα και τα κριτσίνια ολικής άλεσης, τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε με φυτικό νηστίσιμο τυρί ή γάλα.

Μαγειρέψτε τα θαλασσινά σας

Εικόνα
xtapodi

 

Μία από τις πιο επικίνδυνες διατροφικές παγίδες κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι η προτίμηση στις τηγανητές πατάτες, τα τηγανητά καλαμαράκια και τα τηγανητά λαχανικά (πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες), καθώς όλα αυτά απορροφούν τεράστιες ποσότητες λαδιού. Επομένως, τα καταναλώνουμε με μέτρο και όχι σε καθημερινή βάση και επιλέγουμε να τα μαγειρέψουμε ή να τα ψήσουμε.

Δες και αυτόΝηστεία: Τι πρέπει να προσέξεις για να μην κινδυνεύσεις

Αγαπημένο