ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μήπως η λύση για χαμηλή χοληστερίνη είναι να γίνεις vegan;

Τι υποστηρίζει νέα έρευνα για τα επίπεδα της χοληστερίνης στη vegan διατροφή;
4
'
χαμηλή χοληστερίνη vegan διατροφή istock

Εσύ το ήξερες ότι μια vegan διατροφή μπορεί να είναι τόσο υγιεινή, όσο και θρεπτική; Η αλλαγή του φαγητού σου, είναι αρκετά σημαντική αν θες να κάνεις ένα πιο υγιεινό  lifestyle. Μπορεί μάλιστα να είναι και η λύση για χαμηλή χοληστερίνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται σε άρθρο στο Physicians Committee for Responsible Medicine, μια νέα διατροφική έρευνα διαπίστωσε ότι οι δίαιτες για χορτοφάγους, ειδικά οι vegan, σχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, συμπεριλαμβανομένων χαμηλότερων επιπέδων HDL και LDL χοληστερόλης, σε σύγκριση με άλλες δίαιτες.

Διάβασε ακόμα: Οι διατροφικές λύσεις για τη μείωση της χοληστερίνης

Οι υπεύθυνοι της μελέτης, Yoko Yokoyama, Susan Levin και Neal Barnard διαπίστωσαν πως μια vegan διατροφή, μειώνει τη συνολική χοληστερόλη κατά 12,5 mg / dL.

Πιο συγκεκριμένα στη μελέτη παρατηρείται ότι μια χορτοφαγική δίαιτα σχετίζεται με μείωση 22,9 mg / dL στη LDL χοληστερόλη και 3,6 mg / dL της HDL χοληστερόλης, σε σύγκριση με τις ομάδες που ακολουθούν μια κανονική δίαιτα.

Διάβασε επίσης: 3 γευστικά vegan σνακ για κάθε ώρα της ημέρας

Και με τα τριγλυκερίδια τι γίνεται;

Στην εν λόγω έρευνα διαπίστωσαν πως μια vegan διατροφή, δεν σχετίζεται με σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Αυτό που σίγουρα προκύπτει είναι η ισχυρή συσχέτιση μεταξύ χορτοφαγικών διαιτών και χαμηλότερων επιπέδων χοληστερόλης. Που μπορεί να οφείλεται;  Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οφείλεται στη συσχέτιση που έχει μια vegan διατροφή με μειωμένη πρόσληψη κορεσμένου λίπους και αυξημένη πρόσληψη φυτικών τροφών, όπως λαχανικά, φρούτα , όσπρια, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε συστατικά όπως διαλυτές ίνες, πρωτεΐνες σόγιας και φυτικές στερόλες.

Την επόμενη φορά που θα σου πουν, επομένως, να δοκιμάσεις μια vegan εναλλακτική, καλό θα ήταν να πεις ναι, και ποιος ξέρει… ίσως τελικά σου αρέσει ακόμη περισσότερο και από τα καθημερινά σου πιάτα.

Διάβασε επίσης: 6 λαχανικά πλούσια σε σίδηρο για να εντάξεις στη διατροφή σου, ειδικά αν είσαι vegatarian

Αγαπημένο