ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μεσογειακή Διατροφή: Το είδος διατροφής που πρέπει να σου γίνει τρόπος ζωής

Γιατί να κάνεις Μεσογειακή Διατροφή; Όλα όσα θες να γνωρίζεις!
07.04.2022
1
'
Μεσογειακή Διατροφή : Το είδος διατροφής που πρέπει να σου γίνει τρόπος ζωής meterranean_diet

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία μας και όχι μόνο. Για αυτό η Μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και τις κατάλληλες βιταμίνες που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, είναι ένα είδος διατροφής που προσφέρει ευεξία και καλή διάθεση στους ανθρώπους της Μεσογείου.

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη : Ισορροπημένη διατροφή: 8 συμβουλές για να τα καταφέρεις

Η μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών, τη χρήση ελαιόλαδου στο μαγείρεμα και την περιορισμένη κατανάλωση κρέατος.

Το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής έχει μελετηθεί από πολλούς επιστήμονες και να συστήνεται καθώς έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Εικόνα
diet

 

Δείτε εδώ: Μεσογειακή δίαιτα: Tο μυστικό των αδύνατων

Μερικά από τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής

Ρύθμιση της χοληστερίνης:

Η μεσογειακή διατροφή βοηθά τα σωματίδια, τα οποία μεταφέρουν την καλή χοληστερίνη που αποτρέπει το μπλοκάρισμα των αρτηριών, από το να λειτουργούν σωστά.

Μείωση καρδιακών παθήσεων και καρκινωμάτων:

Μελέτες έδειξαν ότι οι καρδιακές παθήσεις είναι λιγότερες στις χώρες της Μεσογείου χάρη στις μεγάλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών που περιέχουν οι παραδοσιακές συνταγές. Επίσης, μειώνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικών κατά 30% και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 68%.

Εικόνα
heart attack

Δείτε επίσης: Πώς η διατροφή σου επηρεάζει την ψυχολογία σου - Έρευνα από το Harvard

Καταπολεμά την κατάθλιψη:

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η διατροφή και η διάθεση- ψυχολογία αλληλεπιδρούν. Άρα, ακολουθώντας τη μεσογειακή διατροφή, θα βοηθήσετε στην αποτροπή και αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υγιεινές τροφές έχουν θετική επίδραση στη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Εικόνα
happy face

Αποφυγή της παχυσαρκίας:

Το ελαιόλαδο είναι πολύ πιο υγιεινό από το βούτυρο και άλλα ζωικά ή φυτικά λιπαρά. Γι’ αυτό είναι μια καλή επιλογή, ώστε να καταπολεμήσετε ή να αποτρέψετε την παχυσαρκία.

Αγαπημένο