ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η Βρετανία απαγορεύει τις διαφημίσεις junk food κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μία δραστική λύση βρήκε η Βρετανική κυβέρνηση ώστε να προωθήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στους νέους.
28.06.2021
3
'

Από το τέλος του επόμενου έτους, απαγορεύεται η προβολή διαφημίσεων που αφορούν ανθυγιεινά τρόφιμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η απόφαση λήφθηκε ώστε να αλλάξουν την επικράτουσα τάση που 1 στα 3 παιδιά που τελειώνουν το Δημοτικό είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

Ποιες διαφημίσεις απαγορεύονται

Βάσει του κανονισμού, διαφημίσεις για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη, αλάτι και ζάχαρη θα απαγορεύεται να μεταδίδονται από την τηλεόραση ή τα βρετανικά προγράμματα on-demand πριν από τις 9 το βράδυ.

Επίσης θα απαγορεύεται να προβάλλονται οι διαφημίσεις αυτές ως πληρωμένες διαδικτυακές καταχωρήσεις, αν και θα επιτρέπεται να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του παραγωγού.

Διάβασε ακόμα: Τα 4 απλά μυστικά για να κάνεις τα γεύματα σου υγιεινά κάθε μέρα

Η κυβέρνηση είπε ότι οι περιορισμοί θα αφορούν όλες τις επιχειρήσεις με 250 και πλέον υπαλλήλους που παρασκευάζουν ή πωλούν προϊόντα, βοηθώντας να προστατευθούν μικρότερες εταιρίες που μπορούν να καλύψουν το κόστος της διαδικτυακής μόνο διαφήμισης.

«Το περιεχόμενο που βλέπουν οι νεότερες ηλικίες μπορεί να έχει αντίκτυπο στις επιλογές που κάνουν και τις συνήθειες που διαμορφώνουν», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Τζο Τσέρτσιλ, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Με τα παιδιά να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο, είναι πολύ σημαντικό να δράσουμε για να τα προστατεύουμε από τις διαφημίσεις ανθυγιεινών προϊόντων».

Διάβασε περισσότερα για τη σκέψη πίσω από αυτή την απόφαση στο 4moms.gr

Αγαπημένο