ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτό είναι το μπαχαρικό που όλοι έχουμε σπίτι μας και βοηθά στην απώλεια βάρους

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό υπάρχει σε κάθε σπίτι και "κόβει" την όρεξη
04.01.2023
1
'
Αυτό είναι το μπαχαρικό που όλοι έχουμε σπίτι μας και βοηθά στην απώλεια βάρους Photo/Istock

Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο αρωματικά μπαχαρικά που συχνά συναντάμε τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει πολλαπλές χρήσεις αφού όχι μόνο δίνει νοστιμιά στο φαγητό, αλλά έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες για την διαχείριση πεπτικών και αναπνευστικών παθήσεων.

Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ειδικών, αποδείχθηκε και ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός σύμμαχος στο αδυνάτισμα!

Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί ειδικοί και διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση νερού με κανέλα που ενδεχομένως να βοηθά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και στη μείωση της όρεξης.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να ξεφουσκώσεις και να χάσεις θερμίδες μέχρι τα Χριστούγεννα; Σου έχουμε 5 tips για να το καταφέρεις!

Εικόνα
Το αρωματικό μπαχαρικό που «κόβει» την όρεξη και αδυνατίζει

Μελέτη έδειξε πως η κανέλα βοηθάει στο να κάψεις έως και 20% περισσότερες θερμίδες, συμβάλλοντας στη διαδικασία της θερμογένεσης, την παραγωγή δηλαδή θερμότητας από το σώμα. Επιπροσθέτως ενισχύει την πέψη των λιπών και των υδατανθράκων, εμποδίζοντας τα θρεπτικά αυτά συστατικά να γίνουν σωματικό λίπος. 

Ωστόσο είναι σημαντικό να προσέχετε την υπερβολική κατανάλωση της κανέλας αφού η υψηλή περιεκτικότητα της σε κουμαρίνη, μπορεί με την πάροδο του χρόνου να δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Να θυμάστε πως δεν μπορείτε να στηριχθείτε μόνο στην αποτελεσματική δράση της κανέλας, αφού πρέπει να συνδυάζετε διατροφή και άσκηση για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Μάθε ακόμα: Ποιο είναι το μέγιστο βάρος που μπορείς να χάσεις σε ένα μήνα;

Εικόνα
Το αρωματικό μπαχαρικό που «κόβει» την όρεξη και αδυνατίζει

Η αποκλειστική κατανάλωση κανέλας με σκοπό να χάσετε σωματικό λίπος χωρίς κάποια άλλη μέθοδο, δε θεωρείται υγιής τρόπος αντιμετώπισης του αυξημενου βάρους!

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο