ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 κοκτέιλ με λιγότερες θερμίδες για σένα που είσαι σε δίαιτα

Αν αναρωτιέσαι εάν πρέπει να πάρεις μια μαργαρίτα ή ένα μοχίτο σου έχουμε απάντηση
3
'
κοκτέιλ με λίγες θερμίδες istock

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι είναι εδώ και όπως είναι αναμενόμενο θα βγεις με τους φίλους σου να απολαύσεις και ένα ποτάκι. Αν είσαι σε δίαιτα ή απλά θες να κρατήσεις το δείκτη της ζυγαριά σου σταθερό, σου βρήκαμε τα 5 κοκτέιλ με λιγότερες θερμίδες που σίγουρα δεν θα μετανιώσεις να πιεις.  

Σύμφωνα με την διατροφολόγο, Jaclyn London, υπάρχουν αρκετά ποτά που μπορείς να πιεις αλλά και να κρατήσεις την σιλουέτα σου σε φόρμα. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποια θα μπορείς να ευχαριστηθείς άνετα αυτό το καλοκαίρι.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Καλοκαιρινά ποτά και cocktails - Ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Δες τα 5 κοκτέιλ και ποτά με λιγότερες θερμίδες

Βότκα με σόδα

Πρώτο στην λίστα έρχεται η βότκα με σόδα, που περιέχει περίπου 65 θερμίδες ανά ml. Συγκριτικά, ένα τζιν τόνικ, μπορεί να έχει 125 θερμίδες, συν τα 32 γραμμάρια ζάχαρης…

Μοχίτο

Εάν σκέφτεσαι τι να επιλέξεις ανάμεσα σε μοχίτο ή μαργαρίτα, σε βγάζουμε εμείς από το δίλημμα καθώς το μοχίτο περιέχει περίπου 150 θερμίδες, ενώ μια μαργαρίτα μπορεί να περιέχει πάνω από 400 θερμίδες, συν 60 γραμμάρια ζάχαρης.

Κόκκινο ή λευκό κρασί

Επειδή το λευκό κρασί έχει συνήθως χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από το κόκκινο, έχει και λιγότερες θερμίδες. Ένα ποτήρι λευκό κρασί έχει περίπου 140 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού φτάνει έως και τις 170 θερμίδες. Ωστόσο πρόσεξε να μείνεις μακριά από την σαγκρία η οποία περιέχει αρκετή ζάχαρη.

Εικόνα
καλοκαιρινά κοκτέιλ με χαμηλές θερμίδες
istock

 

Διάβασε επίσης: Πόσο κρατάει το κρασί όταν το ανοίξουμε;

Κοκτέιλ σαμπάνιας

Ένα κοκτέιλ σαμπάνιας περιέχει μόνο 150 θερμίδες, ενώ γενικά θεωρείται ελαφρύ ποτό όσον αφορά στις θερμίδες. Η κανονική σαμπάνια περιέχει σε 125 ml, περιεκτικότητα 12% σε αλκοόλ, δηλαδή, 90 θερμίδες

Light μπύρα

Οι ελαφριές μπύρες μπορούν να περιέχουν το ήμισυ ή και το ένα τρίτο των θερμίδων σε σύγκριση με τις κανονικές. Μια light μπύρα μπορεί να περιέχει για παράδειγμα από 99 θερμίδες έως 110, σε σύγκριση με μια κανονική που περιέχει αντίστοιχα 231 θερμίδες.

Αγαπημένο