ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μήπως έχεις έντονη επιθυμία για σοκολάτα; Μάθε τι φταίει και αντιμετώπισε το χωρίς θερμίδες

Και όχι δεν είναι η περίοδος...
3
'
Έντονη επιθυμία για σοκολάτα istock

Έχεις αισθανθεί ποτέ έντονη επιθυμία για σοκολάτα; Αν ναι δεν είσαι η μόνη, και σίγουρα θα θες να μάθεις τι φταίει,αλλά και πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις! Μην αγχώνεσαι γιατί εμείς σου έχουμε την απάντηση και ένα είναι σίγουρο... θα εκπλαγείς! 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Ποια σοκολάτα έχει τις λιγότερες θερμίδες χωρίς να περιοριστείς μόνο στην μαύρη

Μπορείς να ρίξεις το φταίξιμο στην περίοδο πριν την εμμηνορρυσία, στην εξάρτησή σου από την σοκολάτα, ωστόσο η αλήθεια διαφέρει αρκετά. Τι είναι λοιπόν αυτό που σου "γεννάει" την έντονη λιγούρα για σοκολάτα και για ζάχαρη γενικότερα; Το άγχος! Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, ωστόσο σύμφωνα με επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Φυσιολογικών Επιστημών, που βρίσκεται στη νομαρχία Αΐτσι, και έρευνά τους σε ποντίκια, ανακαλύφθηκε πως όταν ενεργοποιούνταν στα ποντίκια νευρώνες γνωστοί ότι αντιδρούν στο στρες, εντεινόταν η επιθυμία για υδατάνθρακες.

Εικόνα
Λιγούρα για σοκολάτα
istock

 

Τα συγκεκριμένα τρωκτικά φαίνεται πως έτρωγαν τριπλάσιες ποσότητες γλυκαντικών ουσιών σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες, μειώνοντας παράλληλα στο ήμισυ τα λίπη που προσελάμβαναν. Σύμφωνα με τον Γιασουχίκο Μινοκόσι, επικεφαλής των ερευνών, "Πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν υπερβολικά πολλά γλυκίσματα όταν είναι αγχωμένοι έχουν την τάση να σκέφτονται ότι είναι δικό τους λάθος που δεν καταφέρνουν να ελέγχουν τις ακατάσχετες επιθυμίες τους". Σκέψεις που είναι εμφανώς λανθασμένες, καθώς στην πραγματικότητα μιλάμε για θέμα νευρώνων.

Μια απλή καταστολή των εμπλεκομένων νευρώνων μπορεί να έχει παρενέργειες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιασουχίκο Μινοκόσι, "Αν καταφέρουμε να βρούμε ένα ειδικό μόριο στους νευρώνες και να εστιάσουμε σε αυτό για να καταργήσουμε ένα μέρος των δραστηριοτήτων του, αυτό ενδεχομένως να επιτρέψει τη μείωση της υπερβολικής κατανάλωσης υδατανθράκων. Αντίθετα, μια ενεργοποίηση αυτού του μορίου θα είναι επωφελής για τους ασθενείς που καταναλώνουν πολλά λίπη".

Σοκολάτα ιδιότητες

Εικόνα
Λιγούρα για σοκολάτα
istock

 

Παρ΄όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει ξαφνικά να καταπιέσεις τον εαυτό σου και την λιγούρα σου για σοκολάτα, καθώς έχει αποδειχθεί σύμφωνα με το Experimental Biology meeting του 2018, ότι η σοκολάτα μειώνει τις φλεγμονές, βελτιώνει τη μνήμη, διατηρεί την καρδιά μας υγιή και ενισχύει τη διάθεσή μας. Απλά να θυμάσαι πως πρέπει να την τρως με μέτρο και να προτιμήσεις τη μαύρη που έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. 

Διάβασε και αυτό: Ο λόγος για να προσθέσεις σοκολάτα στο πρωινό σου

Αγαπημένο