ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μήλα και ποικιλίες: Ξέρεις ποιο μήλο να χρησιμοποιήσεις και πως;

Δεν είναι μόνον ένα μήλο την ημέρα! Υπάρχουν πάνω από 7.000 γνωστές ποικιλίες μήλων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναφέρουμε εδώ παρά μόνο ένα ελάχιστο δείγμα. Δες τις πιο γνωστές ποικιλίες μήλων και μάθε τι διαφορές έχουν.
3
'
πολλά μήλα μαζί istockphoto

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για μήλα, γιατί λοιπόν να περιοριστείς μόνο σε ένα την ημέρα; Αν δεν ξέρεις ποια ποικιλία να διαλέξεις, η Brooke Vosika, σεφ στο Four Seasons Hotel της Βοστόνης, περιγράφει τη γεύση και την υφή έξι διαφορετικών ποικιλιών μήλων, καθώς και τους καλύτερους τρόπους να τα απολαύσεις. Δες κι αυτό: Για πρωινό τρώμε τηγανίτες μήλου

Starking Delicious

Εικόνα
istockphoto

 

Γεύση: Ήπια και γλυκιά

Υφή: Τραγανή και ζουμερή

Ιδανική χρήση: Τα Starking Delicious διατηρούν τη γεύση τους κατά το μαγείρεμα και στέκονται καλά σε τολμηρά, αρωματικά πιάτα. Πρόσθεσε μερικές φέτες σε ψητά σάντουιτς με τυρί ή συνόδευσε το χοιρινό. Είναι ιδανικό επίσης ως γαρνιτούρα σαλάτας.

Pink Lady

Εικόνα
istockphoto

 

Γεύση: Ελαφρώς ξινή

Υφή: Μαλακή και ζουμερή

Ιδανική χρήση: Πιο ντελικάτα από τα περισσότερα μήλα, τα Pink Lady είναι ιδανικά για χυμούς. Γίνονται κρεμώδη όταν μαγειρεύονται, δημιουργώντας μια πλούσια γέμιση για γλυκές πίτες.

Granny Smith

Εικόνα
istockphoto

 

Γεύση: Ξινή και στυφή

Υφή: Σκληρή

Ιδανική χρήση: Τα Granny Smith ή πράσινο μήλο, είναι για όλες τις χρήσεις και διατίθενται σχεδόν παντού. Είναι εξίσου καλά για γέμιση, όσο και για να συνοδεύσουν ένα πιάτο με τυριά. Η φλούδα τους αφαιρείται εύκολα, οπότε σου γλιτώνουν χρόνο αν πρέπει να καθαρίσεις πολλά μήλα. Συνοδεύει τέλεια μια πράσινη σαλάτα.

Gala

Εικόνα
istockphoto

 

Γεύση: Γλυκιά

Υφή: Τραγανή και ζουμερή

Ιδανική χρήση: Τα Gala διασπώνται εύκολα όταν μαγειρεύονται και χάνουν λίγη από την έντονη γλυκήτητά τους κατά τη διαδικασία. Αυτό τα καθιστά καλή επιλογή για σος μήλου ή για να προσθέσεις γεύση σε κρεμώδεις σούπες.

Golden

Εικόνα
istockphoto

 

Γεύση: Ζαχαρώδης

Υφή: Μαλακή

Ιδανική χρήση: Η γεύση αυτής της ποικιλίας καθιστά τα Golden ιδανική επιλογή για μηλόπιτα ή για να προσθέσεις ψιλοκομμένα σε ένα ζεστό μπολ βρόμης για το πρωινό.

Red Delicious

Εικόνα
istockphoto

 

Γεύση: Ήπια

Υφή: Σφιχτή

Ιδανική χρήση: Είναι η πιο γνωστή αμερικάνικη ποικιλία, που ήρθε στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια για να αντικαταστήσει παλαιότερες ποικιλίες, όπως οι Starkin και Starkimson, και αντέχει για μήνες. Τρώγονται ωμά (χάνουν τη γεύση τους όταν μαγειρεύονται). Δοκίμασέ τα κομμένα σε φέτες σε σαλάτες ή ως γαρνιτούρα σε κοκτέιλ. 

Διάβασε ακόμη: Τελικά «ένα μήλο την ημέρα» αρκεί;

 
Αγαπημένο