ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μια χορταστική σαλάτα για το γραφείο: Ταμπουλέ με μελιτζάνα και φρέσκα μυρωδικά

Όλες οι ανατολίτικες γεύσεις με ένα twist μεσογειακής διατροφής. Αυτή η σαλάτα θα σε χορτάσει και θα κρατήσει τη γραμμή σου!
04.11.2021
3
'
ταμπουλέ σαλάτα με μελιτζάνα istockphoto

Μια χορταστική εναλλακτική ενός κλασικού ανατολίτικου πιάτου που περιέχει 9 γραμμάρια χορταστικές πρωτεΐνες, αντικαθιστώντας το πλιγούρι με κουσκούς ολικής αλέσεως. Φτιάξε μια ικανοποιητική ποσότητα, βάλε το σε ταπεράκι και πάρε το μαζί σου στο γραφείο. Θα σε τονώσει, θα σε χορτάσει και θα μειώσει την απογευματινή υπνηλία.

Διάβασε ακόμη: Τα 9 πιο χορταστικά φαγητά που σε βοηθούν να μην πεινάς συνεχώς!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (συν 1 ώρα αναμονή)

Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά

Θα χρειαστείς

700 γρ. μικρές μελιτζάνες

2 κγ θαλασσινό αλάτι

2 φλιτζ. κουσκούς ολικής αλέσεως

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κσ ελαιόλαδο

1 κσ ταχίνι

1 κσ σάλτσα χαρίσα (σάλτσα με τσίλι)

¼ φλιτζ. φρέσκος χυμός λεμόνι

1 φλιτζ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος

1 φλιτζ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

1 φλιτζ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

Σε ενδιαφέρει: Η δίαιτα του μέλλοντος: Χάσε κιλά με τη δύναμη του DNA σου!

Οδηγίες

Κόψε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους. Βάλ’ τους σε ένα σουρωτήρι, πασπάλισέ τες με 1 κγ αλάτι και ανακάτεψέ τους για να πάει παντού. Άφησέ τους να καθίσουν για μία ώρα. Βάλ’ τους σε καθαρό χαρτί κουζίνας, τύλιξέ τους και πίεσέ τους απαλά για να ρουφήξει το χαρτί τα υγρά.

Βάλε τις μελιτζάνες σε ένα ατμομάγειρα και ψήσ’ τες, καλά σκεπασμένες, για 12 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Άφησέ τες στην άκρη να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, ρίξε 2 φλιτζάνια νερό σε μία κατσαρόλα και άστο να βράσει. Σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο μπολ ανακάτεψε το κουσκούς και το κρεμμύδι. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και 1 κγ αλάτι και ανακάτεψε. Ρίξε το βραστό νερό στο κουσκούς, σκέπασέ το και άφησέ το να καθίσει για 10 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά. Αφράτεψέ το με ένα πιρούνι και βάλ’ το στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ταχίνι, τη χαρίσα και 1 πρέζα αλάτι. Ρίξε ανακατεύοντας το χυμό λεμόνι, 1 κγ κάθε φορά, και βεβαιώσου ότι έχει απορροφηθεί καλά πριν προσθέσεις κι άλλο, για να μην κόψει. Πρόσθεσε 2 κσ νερό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Δοκίμασε και, αν χρειάζεται, πρόσθεσε αλάτι ή λεμόνι.

Περίχυσε το κουσκούς με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τις μελιτζάνες, το δυόσμο, το βασιλικό και τον κόλιανδρο και ανακάτεψε. Δοκίμασε και πρόσθεσε, αν χρειάζεται, επιπλέον μυρωδικά.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 243 θερμίδες, 6 γρ. λιπαρά (1 γρ. κορεσμένα), 43 γρ. υδατάνθρακες, 9 γρ. πρωτεΐνες, 9 γρ. φυτικές ίνες, 52 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρος, 312 mg νάτριο

Δες ακόμη: Σήμερα τρώμε μελιτζάνες παπουτσάκια με σάλτσα κιμά και μπεσαμέλ

Αγαπημένο