ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Mάθε γιατί οι ξηροί καρποί είναι το καλύτερο σνακ

Το νέο εύρημα έρευνας για τα οφέλη των ξηρών καρπών.
2
'
nuts shutterstock

 

Ο καλύτερος τρόπος για να κόψεις την πείνα σου μπορεί να είναι μια χούφτα ξηροί καρποί. Σίγουρα έχεις ακούσει ότι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και καλά λιπαρά, όλα ευεργετικά για λαμπερό δέρμα, πλούσια μαλλιά, γερά νύχια.

Εμείς όμως θα σου αναφέρουμε ένα καινούργιο εύρημα που έχει να κάνει με τη μνήμη. 

Τι έδειξε η έρευνα

Οι ερευνητές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης παρακολούθησαν περίπου 17.000 άτομα από το 1993 έως το 2016, αξιολογώντας πρώτα τη διατροφή τους και, αργότερα, τη γνωστική τους λειτουργία. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα που άρχισαν να τρώνε ξηρούς καρπούς στα 40 τους δύο φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο είχαν περισσότερο από το ένα πέμπτο λιγότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα με τη μνήμη του όταν έφταναν σε ηλικίες άνω των 60 ετών, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ξηρούς καρπούς λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Η έρευνα όχι μόνο επιβεβαιώνει τα οφέλη των ξηρών καρπών στη μνήμη αλλά δεικνύει ποτέ δεν είναι αργά να εντάξει στην διατροφή του κανείς οφέλιμα συστατικά και υγιεινά τρόφιμα.

Είναι πράγματι το πιο υγιεινό σνακ;

Είναι μόνο εφόσον καταναλώνονται στην ανάλατη μη επεξεργασμένη εκδοχή τους και χωρίς να συδνυάζονται με ροφήματα όπως αναψυκτικά ή αλκοόλ. 

Αγαπημένο